Üniversite + Hastane mi....Yoksa Yat Limanı mı?

Üniversite + Hastane mi....Yoksa Yat Limanı mı?
Esnafının önerilerinin alındığı kaydedilen açıklamada "Büyükçekmece Esnafı, ulaşım ve paylaşım açısından İlçemizdeki Resmi Kurumların, Büyükçekmece, Mimarsinan, Tepecik üçgeni içerisinde olmasını istemektedir. Esnafımıza İlçemizde olmasını istediğiniz kur
Büyükçekmece esnafı yat limanına karşı ayağa kalkarak yetkilileri uyardı:
 
Üniversite + Hastane mi
Yoksa Yat Limanı mı?
 
 
 
 
Esnaf Odası Başkanı Rahmi Yazıcı, Belediye Başkanı Akgün ve Meclis üyeleri başta olmak üzere TBBM'ye Bakanlara ve Başbakan'a ayrıntılı birer mektup yollayarak Yat Limanı'nın Büyükçekmece'ye yarardan çok zarar getireceğini söyledi.
 
Yat Limanı yapılmamalı!
Yazıcı mektubunda "26 km sahil şeridi olan Büyükçekmece’nin liman yapılmaması gereken tek noktasına liman yapılmak isteniyor. Bugüne kadar Liman konusundaki söylentiler ve şaibeler üzerinde duracak değiliz. Asıl önemli olan çevreye ve şehre katacağı değer üzerinde duracağız. Liman demek, çevre felaketi demektir. Örnek olarak bize en yakın olan Ambarlı Limanı, Bakırköy Marina çevresi çitle çevrili alanı içinde 3-5 balık lokantası dışında ekonomik ve sosyal olarak şehre hiçbir katkısı yoktur. Sadece denizimize telafi edilmeyecek zararlar vermekte olup Tekne sahiplerinin de liman şehrine katacağı hiçbir değer yoktur.
 
Kültür ve sanat şehri olalım!
Esnaf Odası tarafından yapılan açıklamada "Büyükçekmece Turizm ve Kültür şehri olmalı, hizmet sektörüne yönelik yatırımlar yapılmalıdır. Örnek Eskişehir: Eskişehir, belediyesiyle neden örnek şehir oldu?Esnafıyla, kültür ve sanatıyla dinamik pırıl pırıl bir şehir, Neden? Hizmet sektörünü ayakta tutan en önemli unsur, 50 bin öğrencisi olan üniversitesidir. Bugün liman yapılması istenen yaklaşık 60.000 m2’lik karasal alana 10.000 öğrenci kapasiteli bir üniversite yapılsa, bir öğrencinin aylık barınma ve tüketim masrafı 700 TL olduğunu varsayımı ile öğrenciler şehre ayda 7.000.000 TL ekonomik değer katacaktır. Aynı zamanda Üniversite de yapılacak olan etkinlikler, Büyükçekmece’yi kültür ve sanat şehri yapacaktır." görüşü savunuldu.
Anket yapıldı!
Esnafının önerilerinin alındığı kaydedilen açıklamada "Büyükçekmece Esnafı, ulaşım ve paylaşım açısından İlçemizdeki Resmi Kurumların, Büyükçekmece, Mimarsinan, Tepecik üçgeni içerisinde olmasını istemektedir. Esnafımıza İlçemizde olmasını istediğiniz kurumlar hangileridir? diye sorulduğunda; %29 üniversite,%28 hastane, %13 adliye, %12 SGK,%18 diğer kurumlar olarak görüşlerini bildirdi.Esnaflar ilgililere seslenerek; "Telafisi olmayan bir vebal alacaksınız. Gelin yaklaşık 60.000 m2 karasal alana liman yaparak Marmara’nın en güzel koyunu katletmeyin. Üniversite ve Hastane Alanı haline getirin. Hem şehir kazansın hem de siz kazanın." çağrısında bulunuldu.
Liman olan yerler içler acısı!
Yapılan açıklamada;"Bugüne kadar üzerinde çok konuşuldu. Çeşitli söylentilere maruz kalan bu proje B.çekmece ilçesine ekonomik ve sosyal açıdan neler kazandıracağını görebilmek için çevremizdeki liman şehirlerine neler kattığına bakıldığında (Ambarlı limanı, Yeşilköy yat limanı) bölgesine hiçbir şey kazandırmazken tam bir çevre felaketine neden olmaktadır. İlçemiz gelecek süreçte telafi edilemeyecek çevre faciası ile karşı karşıya kalacak. Gelin alınan liman projesi kararınızı tekrar gözden geçirin. Belediyenin 15.800 m2 Otel + Rezidans alanı dışında kalan yaklaşık 60.000 m2 alana, Üniversite, Hastane vb. yapımı kararı alın. Bölgemize ekonomik, sosyal, kültürel ve çevresel manada büyük katkı sağlayın." denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum