Üvey evlat BÜYÜKÇEKMECE…!

Üvey evlat BÜYÜKÇEKMECE…!
Beldelerin kapanmasıyla İstanbul’daki en büyük ilçelerden bir haline gelen Büyükçekmece, 2011 yılına da onlarca sorunla birlikte girdi. CHP’li ilçe belediyesine, Büyükşehir Belediyesi yardımları kısıp hatta beş kuruş vermez, sağı solu yıkarken, iktidar pa

Kültür park virane oldu
Geçtiğimiz yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafınca kamu arazisi üzerine inşa edildiği  gerekçesiyle yıkılan 15  iş yerinin ardından Büyükçekmece Kültür park ıssız görüntüsü ve kimliği belirsiz kişilerin artması nedeniyle bayanların korkulu rüyası haline geldi. Dükkanların yıkılmasının ardından geceleri aydınlatmalarının büyük bölümü de çalışmayan tarihi köprü ve çevresi, yaşayanlara korku,kasvet ve endişe saçmaya başladı.
Alt geçit iptal edildi 
Yıkımlardan bir süre önce, “Büyükçekmece Gölü su seviyesi yükselir tehlike oluşturur” gibi bir iddiayla Büyükşehir Belediyesi ve ona bağlı İSKİ, Kaymakamlık başta olmak üzere ilçenin en önemli giriş noktası olan altgeçidi de kimseye danışmadan yıkıp, parçalayarak trafiğe kapattı.  Bu bölgede yaşama savaşı veren balık lokantaları ve yurttaşlara da bir darbe daha vuruldu. Yıkımın ardından yeni düzenleme yapılacağı vaatleri de boş bir yalan olarak ortada kaldı.İlçenin zaten sorun olan tek girişi de yurttaşlara eziyet çektirmeğe devam ediyor.
Hastane hala ortada yok
Yıllardır vaat edilen, her seçim öncesinde özellikle iktidar partisi AKP’nin adayları ve milletvekilleri başta olmak üzere tüm yöneticilerin deyim yerindeyse elde kazma kürek “İşte burada olacak”, “Temelini bir ay içinde atıyoruz” sözleriyle ortalıkta dolaştığı Devlet Hastanesi inşaatına da 2007 den beri hala başlanamadı.
Metrobüs gelecekti…
Özellikler 2007 genel seçimleriyle, 2009 yılı yerel seçimlerinde AKP, en önemli sorunların başında gelen ulaşım ile ilgili olarak Büyükçekmecelilere “Metrobüs TUYAP’a gelecek” sözü vermişlerdi. Aradan 2 yıl geçti. Metrobüs yine ortada yok. Ulaşımla ilgili daha öncede “Raylı sistem Silivri ve Çatalca’ya kadar uzayacak” sözü veren siyasiler her seçimde verdikleri sözleri unutmaya devam ediyorlar. Ancak olan Büyükçekmece ilçesine ve burada yaşayanlara oluyor.
Kent Konseyi yok
Yurttaşların kitle örgütleri aracılığıyla söz sahibi olabildikleri, yerel yönetime sorunları iletip, öneriler sunabildikleri KENT KONSEYİ’de bilinmez ısrarla nedeniyle Büyükçekmece’dc yıllardır kurulamadı. Kent Konseyi oluşturulması konusunda sivil toplum örgütlerinin çabaları da her seferinde sonuçsuz kaldı. Konsey bir anlamda yukarıda bazı önemeli sorunların sıralandığı konularda bir baskı unsuru olabilirdi. Bu da yapılamadı.
CHP’ye oy verdikleri için cezalandırılıyorlar mı?
Büyükçekmece adı gibi büyüyüp gelişeceğine, modern bir tatil ve turizm kenti olacağına anlamsız çekişmeler, özellikle de AKP’li Büyükşehir Belediyesi ve iktidarının sanki CHP’ye oy verdikleri gerekçesiyle cezalandırdığı 300 bine yakın yurttaş bu sıkıntılar içinde boğuşmaya günlük yaşamını sürdürmeğe devam ediyor. Gelişip büyümek yerine, yıkımlar, yasaklar, engellemelerle Büyükçekmece modern kent yerine sıradan bir köy haline dönüştürülmek isteniyor..
Yetkililer yetkisiz,ilgililer ilgisiz, vatandaş çaresiz
Yurttaşlar, ilçede sorunlarla ilgilenmesi gerekenlerin, boş vermişliğinden yakınıyorlar. Yetkililerin yetkisiz, ilgilerin ilgisiz kaldığı Büyükçekmece’de yurttaşlar; “ Yakında seçim var gene gelirler, hastane derler, okul derler, kreş derler, metrobüs derler oy isterler… Ama bugüne kadar verdikleri sözleri tutmayanlara bizde gerekeni sandıkta yapacağız. Özellikle iktidar olan AKP’nin sorun yaratmak, seyretmek yerine sorunlarımızı çözmesi gerekiyor. Yerel yönetimin de elinden geleni yapması lazım. O koltuklara oturmak, boş vaatlerde bulunmak için değil; iş yapmak için oturdular” dediler.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum