Vali sokağa çıkmayı yasakladı

Vali sokağa çıkmayı yasakladı
Hakkari’de cuma gecesi 4 gencin tartışması nedeniyle aşiret kavgasına dönüşen olaylar sürerken dün 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.



Valilik olayların büyümemesi için sokağa çıkma yasağı ilan etti. Bulvar Caddesi üzerinde cuma günü saat 23.00 sıralarında 4 kişi arasında başlayan tartışma, Ertuşi ve Pinyanişi aşiretlerinin diğer fertlerinin de katılmasıyla kavgaya dönüştü. Tarafların taş ve sopalı kavgasında birçok işyeri ve evin camları kırıldı, otomobiller zarar gördü. Polisin biber gazı ve TOMA’yla müdahale ettiği kavga önceki gün yine alevlendi. Bulvar Caddesi’nde iftar sonrası bir araya gelen grup, kent merkezini savaş alanına çevirdi. Polisin müdahale ettiği olaylarda esnaf kepenk kapatırken, silah sesleri de duyuldu.

KAN AKTI: 1 ÖLÜ, 3 YARALI
Ertuşi ve Pinyanişi Aşireti mensupları, dün de saat 16.30 sıralarında Bulvar Caddesi ‘nde toplandı. Hakkâri’nin ileri gelenleri ve her iki aşiretin büyükleri, kavga etmek için toplanan gençlerin arasında barikat gibi dizildi. Bunun üzerine Ertuşi Aşireti’ne mensup bir grup silahlarla, Pinyanişi Aşireti mensuplarının yaşadığı Bağlar Mahallesi’ni bastı. Pinyanişi Aşireti’nden Mustafa Er öldürülürken, oğlu ile 2 kişi daha  yaralandı. Olaylar durulmayınca valilik ‘sokağa çıkma yasağı’ ilan etti. Yasak, camiden ve polis araçlarından megafonla anons edildi. Bölgeye çok sayıda özel harekât polisi sevk edildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.