ANNELER İSTEDİ OKUL YAPILIYOR

ANNELER İSTEDİ OKUL YAPILIYOR
Esenyurt Merkez Mahallesi, Bağlarçeşme Caddesi’nde oturan anneler istedi mahalleye yeni bir okul daha yapıldı. Dün bu okulun temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ‘Erkeklerimiz maalesef kahvehanelerden çıkmazken, hergün okul yapıl

ANNELER İSTEDİ OKUL YAPILIYOR

Esenyurt Merkez Mahallesi, Bağlarçeşme Caddesi’nde oturan anneler istedi mahalleye yeni bir okul daha yapıldı. Dün bu okulun temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ‘Erkeklerimiz maalesef kahvehanelerden çıkmazken, hergün okul yapılması yönünde bizi bayanlarımız kamçılıyor’ diye konuştu.

100. yılda anlamlı gün!

2012 yılı Mayıs ayında yapımına başlanan Belma Barut İlköğretim Okulu’nun resmi temel atma töreni yoğun bir katılım ile dün gerçekleşti. İnşaat çalışması devam eden okul hayırsever işadamı Abdİ İbrahim İlaç Sanayii Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut tarafından yapılıyor. Barut’un rahatsızlığı dolayısıyla resmi temel atma töreninin bu tarihe ertelendiğini kaydeden  Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu bu güzel okulu ilçelerine kazandıracak olan Barut ailesine teşekkür etti. Törende konuşan işadamı Nezih Barut “100’ncü yılını kutlayan bir firma olarak böylesine anlamlı bir projeyi hayata geçirmekten ve Belma Barut İlköğretim Okulunu eğitim sistemine kazandırmaktan büyük onur duyuyoruz.” dedi.

Belma Barut İlköğretim Okulu için Esenyurt Belediyesi’nin tahsis ettiği arsaya ilaç Sanayisinin önde gelen isimlerinden Abdi İbrahim İlaç Sanayii, 24 derslik okulun yapımını üstlendi.

İnşaat çalışması devam eden Belma Barut İlköğretim Okulu resmi temel atma törenine, Esenyurt Kaymakamı Halil Uyumaz, Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Abdİ İbrahim İlaç Sanayii Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nesrin Esirtgen, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer, Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Özvatan,  Esenyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Abdi İbrahim İlaç Sanayi yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Temel atma töreninde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ardından, Yunus Balta Kültür Merkezi halk oyunları ekibinin sergilediği gösteri ardından, açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Özvatan, Esenyurt’ta yeni bir eğitim kurumunun temeli atıldığı için mutluluk duyduğunu söyledi.

Özvatan “ Hedefimiz daha iyi eğitim”

Özvatan “ Esenyurt nüfusu gün geçtikçe çoğalmaktadır. Büyüyen ilçemizde eğitim ihtiyacı da artmaktadır. Bizler eğitimci olarak öğrencilere daha iyi eğitim vermeyi amaçlıyoruz. Çocuklarımız için atılacak her adım için teşekkür ediyoruz” dedi.

 Yusuf Özvatan ardından söz alan Abdi İbrahim İlaç Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, Türkiye’de sosyal sorumluluk bilinci içinde eğitime katkı sunmanın firma olarak mutluluk verici olduğunu ifade etti.

Nezih Barut “ 100 yılımızda anlamlı bir gün”

Barut “ Abdi İbrahim ailesi olarak bugün bir kez daha Türkiye eğitim sistemine sağlamış olduğumuz katkının mutluluğunu doyasıya yaşıyoruz. Müreffeh bir geleceğin olanakları etkin bir eğitim sisteminden geçiyor. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin aydınlık geleceği için daha çok eğitim olanağına ihtiyacımız vardır. Bu noktada Türkiye’nin sosyal sorumlu firmaları olarak eğitim alanında yatırımlar yapmaya tüm gücümüzle devam ediyoruz. 100’ncü yılını kutlayan bir firma olarak böylesine anlamlı bir projeyi hayata geçirmekten ve Belma Barut İlköğretim Okulunu eğitim sistemine kazandırmaktan büyük onur duyuyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimine önemli katkılar sağlayacak bu okulu ülkemize hediye ediyor olmak Abdi İbrahim ailesi olarak bize tarifsiz bir mutluluk yaşatıyor. Çocuklarımızın eğitimine önemli katkılar sağlayacak bu okula adını veren kıymetli annem Belma Barut, Abdi İbrahim’in tarihi boyunca şirketimizin gelişimine büyük katkıları olmuş, eğitimin önemini ve gerekliliğini her daim savunmuş bir eğitim gönüllüsüydü. Abdi İbrahim ailesi olarak bundan sonrada eğitim alanında ülkemize katkı sağlayacağımıza inanıyorum. Bugün bu anlamlı projeye imza atmamıza imkân sağlayan Esenyurt Sayın Kaymakamı Halil Uyumaz’a, Esenyurt’un ve bence Türkiye’nin çok sevilen Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na ve projede emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz” dedi.

Okulun bir kısmını Abdi İbrahim ailesinin yapmaya yönelik anlaşma yapıldığını belirten Başkan Kadıoğlu ardından, söz alan Nezih Barut kürsüden tamamının yapılacağı müjdesini verdi.

Nezih Barut ardından kürsüye gelen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu yaptığı konuşmasında, Belma Barut İlköğretim Okulu projesinin Merkez Mahallesi için çok önemli bir proje olduğunu söyledi.

Kadıoğlu “ Abdi İbrahim ailesine teşekkür ediyorum”

Başkan Kadıoğlu “ Bu proje aslında burada yaşayan hanımların projesidir. Çünkü hanımlar beni nerede görürse okul istiyoruz diyorlardı. Bu sebeple Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarından bir tanesi olan ve her evde bir ürünü olan Abdi İbrahim İlaç Sanayisi ile bu projeyi oluşturduk. Eğitime yönelik bizimle böyle bir adım attığınız için Abdi İbrahim ailesine teşekkür ediyorum. Bizim inancımıza göre bir insanın öldükten sonra amel defteri ya kapanır ya da kapanmaz. Eğer kapanmaz ise hayırlı işler yapmıştır. Veya hayırlı bir evlat bırakmıştır ki annesine babasına sürekli bu dünyadan bir şey gönderir. Ne mutlu size böyle bir anneniz ve böyle hayırlı evlatları var. Bu sebeple Abdi İbrahim ailesine çok teşekkür ediyorum. Esenyurt ’ta 115 civarında çocuğumuz okula gidiyor. Şu anda özel sektör olarak sizinle birlikte 4 tane okul yapılıyor. Önümüzdeki yıl 4 tane daha özel sektör vasıtasıyla okul yapacağız. Bugün Türkiye’de eskiden varoş denilen Esenyurt ’un çocukları derece yapar hale geldi. Yani bu okullarımızın faydasını her yıl alınan dereceler ile görmekteyiz. Esenyurt için ve Abdi İbrahim ailesi için hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Başkan Kadıoğlu ardından, Esenyurt Kaymakamı Halil Uyumaz’ da yaptığı konuşmasında, dünya çapında bir isim ve tesise sahip olan Abdi İbrahim ailesine teşekkür ettiğini söyledi.

Uyumaz “ Cehaletin çözümü okuldur”

Kaymakam Halil Uyumaz “ Eğitime katkı noktasında böyle güzel bir niyet ile güzel bir metot ile Esenyurt ‘ta kazandırılan bu eğitim kurumunda ülkemiz için çok faydalı çocuklarımızın yetişeceğine inanıyorum. Bizim en büyük düşmanımız cehalettir. Cehaletin çözümlendiği yerde böyle okullardır. Eğitim gönüllüsü olan bütün vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Törende konuşmalar ardından, öğrenciler tarafından protokol mensuplarına çiçek takdim edildi. Çiçek takdimi sonrasında protokol mensupları eğitime katkı amaçlı birlikte butona basarak harç döküldü.

Belma Barut İlköğretim Okulu, toplam 2000 metre kare alandan oluşarak, 900 metre kare inşaat alanı, 5 kat, 24 derslik, 3 laboratuvar, iki ana sınıfı olarak projelendirilmiştir.     

   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.