Eğitimci geçinemiyor

Eğitimci geçinemiyor
Yaşadıkları sıkıntıları anlatan Eğitim-Sen üyeleri; “Toplu sözleşme görüşmeleri ocak ayı itibarıyla başladı ve aradan üç ay geçti. Bu üç ay içerisinde birçok ihtiyacımız zamlandı, alacağımız ücret zammı da şimdiden eridi” dedi

Eğitim Sen üyesi çalışanlar yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Geçinemediklerini anlatan eğitimciler, “Eğitim Sen’de 19 yıllık bir çalışanın net ücreti aralık 2023 itibarıyla 14 bin 58 lira. Buna aylık kıdem farkı olan 126 lirayı, aylık ikramiye ödemesi olan 2 bin 342 lirayı, aylık sosyal yardım ödemesi 234 lirayı, yol ücreti olan 1024 lirayı, yemek ücreti olan 3 bin 150 lirayı da eklediğimizde toplam ücret 20 bin 931 lira oluyor. Biz çalışanların talebi seyyanen 4 bin 500 artı yüzde 50 zam, artı 6 ayda bir memur maaşına gelen oranda zam, yıllık 2 tam maaş olan ikramiyelerinin 3 tam maaş ve sosyal ödemenin 5 bin lira olması (Aylık olarak değil bu rakam 12 aya bölünüp ödeniyor), yemek ücretlerinin de nakit 5 bin 300 lira olması. Bu talepler kabul edilirse maaş, ikramiye, sosyal ödeme, yol ve yemek dahil toplam alınan ücret 38 bin 627 lira olacak. Bu rakam çalışanların mevcut 2023 aralık maaşlarının farklılık göstermesinden dolayı tüm çalışanların alacağı ücret değil” diye konuştu.

Alacağımız ücret şimdiden eridi


Alacakları ücretin eridiğini anlatan çalışanlar, “Genel merkezin talebi; seyyanen 2 bin lira artı yüzde 50 zam, artı sosyal ödemenin 4 bin TL olması (Bu rakam 12 aya bölünüp ödeniyor), 6 ayda bir memur maaşına gelen oranda zam. Ve yemek ücreti teklifi nakit 4 bin 862 lira. Genel merkezin vereceği oran kabul edilirse maaş, ikramiye, sosyal ödeme, yol, yemek dahil toplam ücret 33 bin 647 lira olacak. Bu rakam da çalışanların mevcut 2023 aralık maaşlarının farklılık göstermesinden dolayı tüm çalışanların alacağı ücret değil. Toplu sözleşme görüşmeleri ocak ayı itibarıyla başladı ve aradan üç ay geçti. Bu üç ay içerisinde birçok ihtiyacımız zamlandı, alacağımız ücret zammı da şimdiden eridi” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.