ENGELSİZ BEYLİKDÜZÜ İÇİN İŞE EĞİTİMDEN BAŞLANDI

ENGELSİZ BEYLİKDÜZÜ İÇİN İŞE EĞİTİMDEN BAŞLANDI
Engelsiz bir Beylikdüzü’nü hayata geçirmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Beylikdüzü Belediyesi, yönetim kadrosu ve çalışanlarını da bu konuda bilinçlendirmek için önemli bir adım attı.
Çalışanlarına yönelik bir eğitim programı başlatan belediye, bu sayede farkındalığı önce kadrosunda yaratarak örnek bir çalışmaya imza atıyor. Program ile ayrıca tüm personele işitme engellilerle iletişim kurulabilmesi için işaret dili eğitimi de verilecek.

 

Beylikdüzü Belediyesi, engellerin olmadığı bir kent için çıktığı yolda, belediye bünyesinde başlattığı eğitim programıyla önemli bir çalışma sürdürüyor. “Toplumun Her Kesimine Engellilerle Bir Arada Mutlu Yaşam Eğitimi” adını taşıyan eğitim programıyla yönetim kadrosundan en alt birime varıncaya kadar tüm çalışanlar engelleri aşma konusunda bilinçlendirilecek. Kendisi de engelli bir birey olan Beylikdüzü Belediye Meclis üyesi Ahmet Bağbekleyen’in öncülük ettiği eğitim programı Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği Başkanı Adem Kuyumcu ile birlikte yürütülüyor.

 

Eşit bir yaşam hakkı için tüm kadro bilinçlendirilecek

 

İlk olarak Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere Başkan yardımcıları, Başkan danışmanları ve Meclis üyelerinin katılımıyla başlayan eğitim programı, müdürlükler bazında devam edecek. Eğitim programıyla her müdürlük için özel bir eğitim verilecek. Personelin bu konuda donanım kazanmasıyla yapılan çalışmalar engelli bireylerin de yaşam hakkı gözetilerek bilinçli bir şekilde gerçekleştirilmiş olacak. Böylelikle engelsiz bir kent yaratma yolunda önemli bir adım atılmış olacak.

“İşitme engellilerle iletişim için özel eğitim”

Yerel yönetimin vazifeleri dışında toplumun rolünün de işlendiği eğitimlerde, engellerin hep birlikte hareket edilerek aşılabileceği mesajı veriliyor. Eğitimlerde ayrıca, engelli bir bireyin yaşamanın psikolojisi, hakları ve bakımları gibi birçok konu da bilgilendirmeler yapılıyor. Program kapsamında, işitme engelli bireylerle iletişim kurabilmesi için personele 2 saatlik işaret dili eğitimi de verilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.