Kar tatilinde 500 metrelik fark

Kar tatilinde 500 metrelik fark
Bağcılar’daki Ticaret Odası ilkokulu öğrencileri Cuma gününü kar tatili yaparak geçirirken, onların okulunun 4 sokak ilerisinde, yaklaşık 500 metre mesafede bulunan esenler Mareşal Fevzi Çakmak ilkokulu’ndaki arkadaşları ders başındaydı.
 18 İLÇE KAR TATİLİ YAPTI

istanbull Valiliği'nin kar tatili konusundaki yetkiyi ilçe kaymakamlıklarına bırakması üzerine 18 ilçenin kaymakamı dün için tatil kararı aldı. Kaymakamlıkların inisiyatifinde olan tatil yetkisi birbirine komşu olan ilçelerdeki okullarda farklı şekilde görüntüler oluşturdu. Bunlardan biri de komşu ilçelerden Bağcılar ve Esenler'de görüldü. Birbirine yaklaşık 500 metre mesafede bulunan okullardan birinde kar tatili varken diğerinde eğitime devam edildi. Kaymakamlıkların kararları doğrultusunda dün Esenler'de eğitim yapılırken, hemen yanı başındaki Bağcılar ve Bayampaşa'da ise kar tatili vardı.

KARAR TEPKİ GÖRDÜ

“Tatil Kararı” yla ilgili olarak herhangi bir tepki gözlenmezken "Eğitime devam" kararı bazı velilerin tepkisine neden oldu. Esenler'de ara yolların halen kapalı olduğuna dikkat çeken veliler, çocuklarının sağlığı açısından kendi ilçelerinde okulların bugün de tatil olması gerektiini savundu.Bazı veliler ise tatil olmamasına rağmen çocuklarını okula yollamadıklarını söyledi. Mevlide Bingöl adlı bir veli " Yollar kar içinde çocukların ayakları ıslanacak. Oğlum 3. sınıfa gidiyor ve okulu olmasına rağmen okula göndermedim. Kızımı ise devamsızlığı fazla
olduğu için göndermek zorundayım" diye konuştu. Öte yandan eğitime devam edilen okullarda öğrenciler karın tadını çıkardılar.

KAYNAK: GAZETE İSTANBUL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.