“Uygulamali girişimcilik eğitimi”

“Uygulamali girişimcilik eğitimi”
KOSGEB ve Beylikdüzü Belediyesi işbirliği ile girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacıyla düzenlenecek “Beylikdüzü Girişimcilerini Arıyor” adlı konferansın tanıtım programı 17 Ocak 2013, Perşembe günü saa

KOSGEB ve Beylikdüzü Belediyesi işbirliği neticesinde, KOSGEB Müdürü Selahattin Kaya’nın da katılımıyla başvuran vatandaşlara ücretsiz olarak verilecek “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacı ile düzenleniyor.  Eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmaları hedefleniyor.  Programın hedef kitlesi kendi işini kurmak isteyen gerçek kişiler olup, eğitimler genel katılıma açık olarak düzenlenecek.  Programın tanıtımı ise 17 Ocak 2013 Perşembe Günü, Saat 14.00’te Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde yapılacak.
Eğitimlerin Kapsamı Ve Süresi
Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi dört ana modülden oluşan, toplam 70 saatlik sınıf içi ders ve atölye çalışmalarını kapsıyor. Girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri 8 saat sürüyor ve ilk modülü oluşturuyor. İş planı kavramı ve öğeleri (pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan) ikinci modülü oluşturarak 18 saatlik bir ders planını içeriyor.
Üçüncü modül olan iş planı öğelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmaları (pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan) 24 saat sürüyor. Son modül ise iş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlardan oluşuyor ve dersler 20 saat sürüyor.

Vatandaşlar İçin Katılım KoşullarıToplamda 70 saat sürecek eğitimin 2 farklı seçeneği var. Hafta içi 09.00-17.00 arasında derslere katılmak isteyen kişiler için kurs tarihi 21- 31 Ocak. Hafta sonu seçeneğini tercih eden vatandaşlar ise 20 Ocak – 17 Şubat tarihlerinde,10.00 – 18.00 saatleri arasında girişimcilik eğitimini alabilecekler. Eğitim sonunda da katılımcılara sertifika verilecek. Programa katılmak isteyen kişiler için son başvuru tarihi 18 Ocak.

Eğitim Yeri:
ADM İş Merkezi Cumhuriyet Mahallesi Atatürk Caddesi No:8 Kat:5 Beylikdüzü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.