AK Parti'nin Kazlıçeşme mitingine kaç kişi katıldı

AK Parti'nin Kazlıçeşme mitingine kaç kişi katıldı
Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği'nden Doç. Dr. Taylan Cemgil, CERN deneylerinde de bulunan Fizik Bölümü'nden Doç. Dr. Erkcan Özcan, Siyaset Bilimi'nden Doç. Dr. Koray Çalışkan AK Parti'nin dün Kazlıçeşme meydanında düzenlediği mitingde kaç ki
 
Zeytinburnu'ndaki AK Parti mitingine katılanların sayısına ilişkin tartışma çıktı.



MAKSİMUM 500 BİN KİŞİ KATILABİLİR
“Kazlıçeşme miting alanına çok yoğun kalabalık olarak maksimum yaklaşık 500.000 kişi katılabilir. Miting alanı hava fotografı analizimizde miting alanının 60 bin metrekaresinin aşırı yoğun, 15 bin metrekaresinin yoğun ve geri kalanın ise düşük yoğunluklu kalabalığa sahip olduğu görülmüştür. Dolayısıyla AK Parti mitingine en fazla 295 bin kişinin katıldığını söylemek isabetli olacaktır.”


2007 yılında Ankara'da gerçekleştirilen Cumhuriyet mitingi..

Yukarıdaki rakamlar akıllara 2007 yılında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı seçilmemesi için yapılan Cumhuriyet mitinglerini getirdi. Ankara’nın Tandoğan Meydanı’nda gerçekleştirilen Cumhuriyet mitinglerine 1 milyon kişinin katıldığı iddia edilmişti. Bu hesaplamaların google earth ve hubble teleskobu ile yapıldığı açıklanmıştı.

2007 SEÇİMLERİNDE AK PARTİ BİRİNCİ PARTİ ÇIKMIŞTI
Oysa Cumhuriyet mitingleri sonrası sandıkta Ak Parti yine birinci parti çıkmış ve yüzde 47 ile iktidara gelmişti. Kazlıçeşme’de 500 bin kişinin geldiğini hesap edenlerin yanılıp yanılmadığını ise yine sandık gösterecek. 2014 yılı Yerel Seçimleri’nde hangi partinin ne kadar oy alacağı Kazlıçeşme’deki mitinge kaç kişinin katıldığına ilişkin daha sağlam ipuçları  vermiş olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum