AKP’nin İkinci Gezi Parkı vakası

AKP’nin İkinci Gezi Parkı vakası
Fatih'in kurduğu Haliç Tersanesi AVM ve otel yapılacak.
Fatih Sultan Mehmet’in talimatıyla 1455 yılında kurulan Haliç Tersanesi AKP tarafından AVM ve otel yapılacak. Tersanenin bulunduğu yere ayrıca 70 yatı barındıracak bir yat limanı yapılacak.

Haliç Tersanesi’yle ilgili ihale 2 Temmuz’da yapılacak. Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi olarak adlandırılan; Aynalıkavak Kasrı, Taşkızak Tersanesi ve Divanhane binasının bulunduğu bölgeye yaklaşık 70 yatlık kapasiteye sahip yat limanı yapılacak. Yat limanın sahasında projeye dahil tesisler yer alacak. Bu tesisler arasında otel, AVM, sinema ve kongre merkezleri, restoranlar yer alacak. Proje kapsamında, bölgede bir de bin kişilik cami yapılacak.

Aydınlık 8 Şubat 2013 tarihinde “Fatih Açtı Tayyip Kapattı” manşetiyle tersanelerin kapatılacağını ve ranta açılacağını duyurmuştu. Haberde, Fatih Sultan Mehmet’in talimatıyla 1455 yılında kurulan tersanelerin AKP hükümeti tarafından kapatılacağı, Türkiye Denizcilik İşletmeleri (TDİ) Yönetim Kurulu’nun 4 Ocak 2013 günü tersanenin zarar ettiği gerekçesiyle kapatma kararı aldığı bilgisi yer almıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.