Almanlar 2 aydır WC tamiratını yapamadı?

Almanlar 2 aydır WC tamiratını yapamadı?
Almanya Nürnberg şehri hava alanında 2 aydır dış hatlar gelen yolcu salonu arızalı pisuvar tamir edilmedi.

Erkek lavabosunda bu resim Dursun Boran tarafından Kasım 2012 sonunda çekildi. O an alanda ilgili bulunmadığı için arıza ve nedeni sorulamadı. 2 ay sonra Yılbaşı tatili için tekrar aynı alana inen Boran. Arızalı psiuvarın tamir edilmediğini, naylonla sarılıp yolcuların kullanmasının önlendiğinin devam ettiğini tekrar resimledi.
Her sene yüzbinlerce turistin geldiği Nürnberg hava alanında bu ihmalin halli için, gazeteci Boran hem konuyu haber yaptı. Hemde www.airport-nuernberg.de adresine resimli şikayet ile hatırlattıı.

Resmi görenler " Almanlar ekonomik krizden o kadar etkilenmiş. Yunanlılara euro yardımı yapmaktan, kendi arızalarını tamir etmeyi unutmuşlar " diyorlar. Avrupa Birliği'nin lideri Almanya'da benzer eksikleri pek çok yerde görmek mümkün. Çevreye, görüntü ve gürültü kirliliğine önem veren Almanlar neden 2 aydır bir pisuvarı tamir edemediler herkes merak ediyor? Dünyaya teknoloji satan Almanlar bu küçük arızayı 2 aydır neden ihmal ediyorlar?
Nürnberg hava alanı Dış hat gidiş salonundai WC lerde benzer problemler görülüyor. Bakalım bu haberden sonra arıza için ne diyecek yetkililer.
Nürnberg, Almanya'nın Bavyera eyâletine bağlı şehir. Bu eyâletin en büyük 2. şehri ve endüstri başkenti kabul edilir. Nüfusunun %10'unu Türkler oluşturur. Tarihsel olarak Roma Germen İmparatorluk merkezlerindendir. Ortaçağ'da Alman ressam Albrecht Dürer'in de doğup yaşadığı yerdir.
Şehirde II. Dünya Savaşı öncesi kalabalık Nazi mitinglerinin yapıldığı yerler bugün müzedir. II. Dünya Savaşı sırasında, Nürnberg, Wehrkreis (askeri bölge) XIII. merkezi oldu ve uçak, denizaltı ve tank motorları dahil olmak üzere askeri üretim için önemli bir yerdi. Flossenbürg toplama kampındaki bir yan kampı burada yeraldı.
Adolf Hitler'in en sevdiği şehir Nürnberg in bu durumu Hitler'in ruhunu sızlatıyordur.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.