BEYAZAY Derneğinde Cihan Aydın dönemi

BEYAZAY Derneğinde Cihan Aydın dönemi
Türkiye BEYAZAY Derneği Esenyurt Şubesi, 1. Olağan Genel Kurulunu Hanpulas AVM’deki dernek binasında yaptı. Tek liste olarak gidilen seçimde Cihan Aydın başkan olarak seçildi.
Cihan Aydın, BEYAZAY Derneği Esenyurt Şubesi, 1. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada; “Engellilerin devletten yalvar yakar hak talep ettiği dönemleri geride bıraktık. Yine anayasada devrim sayılacak bir adım attık. 12 Eylül 2010’deki değişiklikle engelli vatandaşlarımız lehine yapılacak düzenlemelerin eşitlik ilkesine aykırı olmayacağı koydurduk” dedi. 

Türkiye BEYAZAY Derneği Esenyurt Şubesi, 1. Olağan Genel Kurulunu Hanpulas AVM’deki dernek binasında yaptı. Tek liste olarak gidilen seçimde Cihan Aydın başkan olarak seçildi.

Cihan Aydın genel kurulda yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Herkes bize gelsin diye beklersek hata ederiz. Önemli olan kendi kalbimizdeki körlükleri dilimizdeki haksızlık karşısında susmayı ortadan kaldırıp hak bildiğimiz yolda koşmak ve bize ihtiyaç duyan herkesin ihtiyacını gidermeyi vazife edinmektir. Bugüne kadar engelli kardeşlerimiz toplum olarak bizim oluşturduğumuz zorlukları aşarak, bize gelmeye çalıştılar. Biz onlara gitmedik bu bizim en büyük eksikliklerimizdendir. Bu konularda ciddi adımlar attık. Engellilerin devletten yalvara yakara olduğu dönemleri çıkardık.

Bizim hukuk mevzuatımız engelli bir bakışa sahipti. Kendi hukukumuzun içinde kanunlarımızda yönetmeliklerimizde engelli kardeşlerimizi hafife alan dilim varmıyor ama esasında aşağılayan ifadeler vardı.  Özürlü, sakat diyorduk. Simdi farklı sıfatlar kullanılıyor. Bütün bunları kanunlardan temizleyen adımları attık. Yerine saygıyı esas alan engelli ifadesini koyduk. İlk defa Türküye Cumhuriyeti Devletinde engelli kardeşlerimize ilgili müstakil kanun çıkardık. Daha önce müstakil bir kanun yoktu. Yine anayasada devrim sayılacak bir adım attık. 12 Eylül 2010’deki değişiklikle engelli vatandaşlarımız lehine yapılacak düzenlemelerin eşitlik ilkesine aykırı olmayacağı koydurduk. Bütün engelli kardeşlerimize, bütün insanlarımıza devlet ve hükümet olarak engelli insanlarımız lehine pozitif ayrımcılık yapacak adımlar atacağız ve ‘bu anayasaya aykırıdır’ diyerek bazı kanunla Anayasa Mahkemesine götürülmeyecek. Bu bir zihniyet değişiminin, katkıda bulunup geldiğimizden dolayı hepinize şükranlarımı sunuyorum.”

Yeni yönetim
Türkiye BEYAZAY Derneği Esenyurt Şubesi yeni yönetimi şu isimlerden oluştu; Başkan Cihan Aydın, Başkan Yardımcısı Cafer Kaya, Muhasip Haydar Yılmaz, Sekreter Tuncay Irmak, Proje Bülent Budak, Basın Serhat Aslanargın, Halkla İlişkiler Kemal Şeker, Denetim: Nihat Durak, Rauf Atilla ve Fuat Olcay.

                    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.