‘Bu kardeşlik ortamını önemsiyoruz’

‘Bu kardeşlik ortamını önemsiyoruz’
Küçükçekmece Belediyesi tarafından, ‘Sokak iftarlarında buluşalım, bereketi paylaşalım.’ sloganıyla düzenlenen iftar yemekleri büyük bir katılımla devam ediyor.

Bu kapsamda, Şehit Çağlar Canbaz, Halide Edip Adıvar okulları ile Mehmet Akif Camii’nde gerçekleştirilen iftarlara, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve Başkan Yardımcıları başta olmak üzere, Ak Parti İstanbul Milletvekilleri Nureddin Nebati ve Hüseyin Kansu, Ak Parti İlçe Başkanı Temel Karadeniz ile eserleriyle ‘Meşk 4’ sergisinde eserleri bulunan yerli ve yabancı birçok sanatçı katıldı.

 İftarlarda İstasyon, Halkalı, Cumhuriyet ve Yeni Mahalle sakinleriyle buluşan Aziz Yeniay, “Dünyada kardeş kavgalarının olduğu bir dönemde burada bu muhabbet ortamını oluşturmak bizim için çok önemli. Rabbim sevdiklerimizle birlikte Ramazan Bayramı’na, Kurban Bayramı’na ulaşmamızı nasip etsin inşallah.”diyerek iftar sofralarına oturan herkese teşekkür etti. İftar öncesi Başkan Yeniay’la sohbet etme fırsatı bulan Küçükçekmeceli vatandaşlar ise her Ramazan kurulan binlerce kişilik iftar sofraları için minnetlerini dile getirdi.

 İftardan sonra ise ünlü ilahiyatçı Ömer Döngeloğlu, Bezirganbahçe, Çamlıkaltı Mehmet Akif ve Kuledibi Mevlana Camileri’nde, ‘Yetim ve Kimsesiz Çocuklar, Edep ve Haya, Çalışma ve Tevekkül’ konularında vaaz verdi. Program sonunda tüm katılımcılara Küçükçekmece Belediyesi tarafından şerbet ikram edildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.