BÜYÜKŞEHİR KANUNU’NU MUHTARLARA ANLATTI

BÜYÜKŞEHİR KANUNU’NU MUHTARLARA ANLATTI
''On Üç İlde Büyükşehir Belediyesi ve 26 İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'' Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kanunla beraber Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara da muhtarlara bilgilendirme toplantısı düzenledi.

GERİ BAĞLANAN NAKKAŞ, BAHŞAYIŞ, MURATBEY MUHTARLARI DA GELDİ

Ülke gündeminde ses getiren yeni ilçeler kazandıran, bazı ilçelerin de sınırlarının değişmesini sağlayan Büyükşehir Kanunu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanarak Resmi Gazete’de yayınlandı. Kanun’un yayımlanmasının akabinde de Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara; Çatalca’nın köy ve mahalle muhtarlarını, kanun ile beraber Çatalca’ya tekrardan bağlanan Muratbey Nakkaş ve Bahşayış muhtarlarını da toplantıya davet etti.

ÇATALCA’YI İLGİLENDİREN KONULAR TEK TEK AÇIKLANDI

Çatalca Belediyesi meclis salonunda düzenlenen toplantı, belediyenin resmi internet sitesi www.catalca.bel.tr’den de canlı olarak yayınlandı. Muhtarların yanı sıra toplantıya, CHP ve Ak Parti belediye meclis üyeleriyle, Ak Parti Çatalca ilçe Başkanı Selim Güçbilmez, CHP Çatalca İlçe Başkanı Naci Özcan ve MHP Çatalca İlçe Başkanı Niyazi Uyar da katıldı. Toplantıda Başkan Cem Kara tarafından muhtarlara ve diğer katılımcılara sunum yapıldı.  Kanun’un tüm maddelerini sunum eşliğinde muhtarlara aktaran Başkan Cem Kara, Çatalca’yı ve muhtarlar ile belediyeyi ilgilendiren konuların ise üzerinde durarak açıklamalar yaptı ve bilgi alışverişinde bulundu.

KÖYLER MAHALLE OLDU

Kanun’un çıkmasıyla beraber Çatalca’da bulunan 27 köyün tüzel kişiliği kaldırılarak Çatalca Belediyesi’ne mahalle olarak katıldı. Toplantıda tüzel kişilikleri kaldırılan köyler; personelini, taşınır ve taşınmazlarını, iş makineleri, diğer taşıtları, kamu kurum ve kuruluşlarına olan alacak ve borçlarını, katılacakları Çatalca Belediyesi’ne tasarının yayımlandığı tarihten itibaren 1 ay içinde bildireceği de hatırlatıldı.

BAŞKAN CEM KARA; BU KONUDA EN TECRÜBELİ BELEDİYELERDEN BİRİYİZ

Kanunla ilgili olarak muhtarlara bilgi veren Başkan Cem Kara, “Bu kanun zaten 2009 yılından bu yana Çatalca ve Kocaeli’nde uygulanıyordu. Bu konuda en tecrübeli belediyelerden birisi de biziz. Çünkü 2009 yerel seçimleri itibariyle belde belediyelerimiz kapatılmış ve Çatalca Belediyesi’ne mahalle olarak katılmıştır. Biz de bu mahallelerimize hizmet götürüyorduk.” dedi.

Kanun’un yürürlüğe girmesiyle beraber bazı maddelerin uygulamaya gireceğinin de altını çizen Başkan Cem Kara, “Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ün onaylamasının ve Resmi Gazete’de yayımlanan Kanun’un ardından bazı maddeler yayım tarihi itibariyle uygulamaya konuldu. Ancak bazı maddeler ise yapılacak yerel seçimler ile birlikte uygulamaya konulacak.” dedi.

Çatalca Belediye meclis salonunda yaklaşık iki saat süren toplantının ardından Başkan Cem Kara muhtarları Sofram Restaurant’ta öğle yemeğinde ağırladı. Yemekte de Belediye Başkanı Cem Kara, siyasi parti ilçe başkanları ve muhtarlar kanunla ilgili olarak bilgi alışverişinde bulundular. Toplantıya köy ve mahalle muhtarlarının yanı sıra Ak Parti Çatalca İlçe Başkanı Selim Güçbilmez, CHP Çatalca İlçe Başkanı Naci Özcan, MHP Çatalca İlçe Başkanı Niyazi Uyar, İl Genel Meclis Üyesi Taşkan Uysal, Çatalca Belediyesi CHP ve Ak Partili meclis üyeleri, Çatalca Belediyesi Başkan Yardımcıları Ufuk Akın, Metin Sezer, Erhan Güzel ve Çatalca Belediyesi daire müdürleri katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.