Camiyi neden gözden çıkardılar?

Camiyi neden gözden çıkardılar?
Bahçelievler Yenibosna’nın ilk ve en büyük camilerinden Aksa Camii göz göre göre yıkılıyor, hiçbir yetkili ise cemaatinin tepkisine kulak vermiyor. Cami cemaati, "Yoksa bu cami rant uğruna gözden mi çıkarıldı” uyarısını yapmayı da ihmal etmiyor.
Yazılı ve görsel medyada yer alan haberden sonra, arkalı önlü ikiye ayrılan caminin yarıkları kapatılarak gizlendi. Cami cemaati de artık camiye gelmiyor. Hiçbir önlem alınmayan camide, eskiye oranla cemaati azalsa da ibadete devam ediliyor. Geçen süre zarfında etrafındaki inşaat hafriyatları nedeniyle derin çatlaklar oluşan ve faciaya davetiye çıkaran Aksa Camii için hiçbir önlem alınmaması vatandaşların öfkesini daha da arttırdı. Yetkililerin cemaatin sesine kulak vermediği yetmezmiş gibi haberimiz ardından cami duvarında oluşan ve adetaya camiyi ortadan ikiye ayıran dev yarıklar da çelik levhalarla kapatılarak, gizlendi. Arkalı önlü ikiye ayrılan caminin yarıkları kapatılarak gizlendi.

Peşkeş mi çekilecek?
Bir an önce yetkilileri göreve çağıran duyarlı vatandaşlar, “Yıldırma operasyonuyla camiinin yerine rant mı sağlamak istiyorlar. Caminin kaderine terk edilmesi, hazine arazisi üzerindeki bu caminin bir bahaneyle yıkılıp, birilerine peşkeş çekilmesi ihtimalini akıllara getiriyor” şeklinde iddiada bulundu. Yetkililerin duyarsızlığına tepki gösteren vatandaşlar, “Bu camiye kim sahip çıkacak?” diye sordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.