ÇATALCA BELEDİYESİ’NDEN GELENEKSEL İFTAR

ÇATALCA BELEDİYESİ’NDEN GELENEKSEL İFTAR
Çatalca Belediyesi tarafından ilçe protokolünün ağırlandığı geleneksel iftar yemeği bu yıl yine Çatalca Belediyesi’nde düzenlendi. Protokolün yoğun bir katılım gösterdiği iftar yemeğinde oruçlar hep birlikte açıldı.

RAMAZAN’IN İKİNCİ GÜNÜ BELEDİYE İFTARI

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın göreve gelmesi ile birlikte her Ramazan ayının ilk gününde düzenlenen iftar yemeği bu yıl daha yoğun bir katılımla gerçekleşti. Ramazan ayının ilk gününde Örcünlü köyü Camii’nin açılışı ve iftar yemeği olması sebebiyle bu sene Ramazan ayının ikinci gününde düzenlenen iftar yemeği öncesi Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara tüm misafirlerini kapıda karşıladı. Akşam ezanının okunması ile birlikte oruçlar hep birlikte açıldı ve hemen akabinde iftar duası okundu. İftar yemeğinin yenmesi ile birlikte Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara bir konuşma yaptı. Başkan Cem Kara konuşmasında Ramazan ayının önemine değinerek; “Ramazan ayı dostluk ve kardeşlik duygularının daha fazla yaşandığı bir aydır. Her ay bereketlidir, Ramazan ayında ise zengin fakiri daha çok düşünür. Bu birlik ve beraberlik ile herkesin Ramazan ayını tebrik ederken, bu duygu ve düşüncelerim ile Ramazan Bayramı’nın da dostluk ve kardeşlik içerisinde geçmesini temenni ediyorum.” dedi.

 İSRAFTAN VE ŞATAFATTAN KAÇINMALIYIZ

 Ramazan ayında manevi duyguların arttığına dikkat çeken Başkan Cem Kara; “Bugün burada ilçenin idari amirleri, muhtarları, banka müdürleri, okul müdürleri, öğretmenleri, memurları, sivil toplum kuruluşları başkan ve yöneticileri ile birlikte iftar yemeği yiyoruz. Bizler hep birlikte Çatalca’ya hizmet ediyoruz. Ramazan ayında birçok yerde iftar düzenleniyor. Dün Örcünlü köyümüzde cami açılışı vardı ve ilk iftarımızı orada yaptık. Bugün de ilçemizin değişik noktalarında iftarlar düzenleniyor. İşte Ramazan ayının güzelliklerinden birisi de her yerde iftar sofralarının kurulmasıdır. Ramazan ayı manevi duyguların arttığı, kardeşliğin geliştiği bir aydır. Bu ayda il müftülerimizin, ilçe müftülerimizin dediği gibi israftan ve şatafattan kaçınmalıyız. Hastaları, yaşlıları ziyaret ederek onları her daim hatırlamalıyız.” dedi.

 CEM KARA: “ÇATALCA DEMOKRASİ ADINA GERÇEK BİR MODEL”

 Konuşmasında Çatalca’nın İstanbul ilçeleri içerisinde en huzurlu ilçelerden birisi olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Cem Kara, “İstanbul’un 39 ilçesi içerisinde en huzurlu ilçelerden birisi gerçekten Çatalca’dır. Ben bu ilçenin belediye başkanlığını görevini üstlenmekten büyük onur ve gurur duyuyorum. Burada gerçek anlamda bir Türkiye mozaiği var. Balkanlardan gelen, Anadolu’dan gelen insanlar bir arada yaşıyorlar. Herkes folklorunu, adetini yaşatabiliyor. Çatalca, demokrasi adına güzel bir model teşkil ediyor. Bu ilçe, bu değerleri ile huzurlu bir ilçe. Bu huzurun da kolay kolay bozulacağını düşünmüyorum.” dedi.

 AYNI SOFRADA AYNI EKMEK BÖLÜŞÜLDÜ

 Konuşmasının sonunda misafirlerine teşekkür eden Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, “Bugün hep birlikte iftarımızı yaptık, orucumuzu açtık. Sizlerle aynı sofraya çöküp, ekmeğimizi, lokmamızı bölüştük. Bizleri yalnız bırakmadığınız için herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

 Yapılan konuşmanın ardından iftar sofrasında hep birlikte çaylar içilip sohbetler yapıldı. İftar programının sona ermesinin ardından ise Başkan Cem Kara, kapıda karşıladığı misafirlerini yine kapıya kadar uğurladı.

 Çatalca Belediyesi tarafından düzenlenen iftar yemeğine Çatalca Garnizon Komutanı Oktay Hanay, Çatalca Cumhuriyet Başsavcısı Onur Gündem, Çatalca Cumhuriyet Savcısı Gürsel Keleş, Çatalca eski Belediye Başkanı İsmail İp, MHP Çatalca İlçe Başkanı Niyazi Uyar, DP Çatalca İlçe Başkanı Esat Çelik, sivil toplum kuruluşu başkan ve yöneticileri, İl Genel Meclis Üyesi Cengiz Aydın, Çatalca Belediye Meclis Üyeleri, köy ve mahalle muhtarları, okul müdürleri, öğretmenler, sağlık çalışanları, banka müdürleri, daire müdürleri ve bürokratlar katıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.