Dere ıslah çalışmalarında sona doğru

Dere ıslah çalışmalarında sona doğru
Beylikdüzü’ünde Haramidere, Kavalı Mahallesi 1 ve 2. Bölgelerinde bulunan derelerde İSKİ tarafından yapılan ıslah çalışmalarında sona gelindi. Çalışmalarla dereler yazın kuru, kışın ise sadece yağmur sularını taşıyacak duruma getiriliyor.

Beylikdüzü Belediyesi sınırları içinde olan Haramidere, Kavaklı Mahallesi 1.ve 2.Bölgelerinde yer alan dereler, İSKİ’nin girişimi ile ilçenin daha estetik bir görünüme kavuşması ve vatandaşların sıkıntılarının giderilmesi amacıyla ıslah edilerek, daha düzenli ve güvenilir duruma getirildi. Yetkiler tarafından Atmaca Deresi’nin de bitirilmek üzere olduğu açıklandı.

Birçok Tehlikenin Önüne Geçildi

Dere yataklarına gelişigüzel çöp atılması ve yağmur sularının taşıdığı malzemelerin birikmesi sonucu taşan dere sorunu yapılan ıslah çalışmaları ile çözülerek, atık suların kanallar aracılığı ile derelere karışması sağlandı. Böylece muhtemel su baskınları önlendi ve yağmur sularının dere kesitlerine vereceği zararın önüne geçildi. Kanalizasyon suları derelerden ayrılarak ayrı kanallarla taşınırken, dere yataklarına atılan çöpler de toplandı. Ayrıca, dere kenarlarında erozyon ve toprak aşınımlarının da önüne geçildi.

Sayılarla Dere Islah Çalışmaları

Haramidere dere ıslahında, betonarme açık kanal uzunluğu 4,047.00 m, toplam atık su ve yağmur suyu kanalı 6.28 m, toplam köprü sayısı ise 8 olup, sağlam olmayan zeminleri güçlendirmeye yarayan 714 m fore kazık yapıldı. Kavaklı Mahallesi 1. Bölge dere ıslah çalışmalarında betonarme açık kanal uzunluğu 2.076 m, toplam atık su kanalı 5.890 m ve yağmur suyu kanalı 1,50 metredir. Kavaklı Mahallesi 2. Bölge dere ıslah çalışmalarında ise betonarme açık kanal uzunluğu 3,680 m olup toplam 8.209 metre atık su kanalı yapıldı. Atmaca deresindeki dere ıslah çalışmaları devam ederken, şu ana kadar toplam 2.510 m kanal tamamlandı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.