DTK'dan Adalet Bakanlığı'na Doktor Başvurusu

DTK'dan Adalet Bakanlığı'na Doktor Başvurusu
DTK, İmralı'ya sağlık ekibi göndermek için Adalet Bakanı'na başvurdu.

İmralı Adası'nda çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın, kardeşi Mehmet Öcalan ile yaptığı son görüşmede, sağlık sorunları ile ilgili adaya bağımsız bir doktor heyetinin gönderilmesini istemesinin ardından; Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e başvuran Demokratik Toplum Kongresi (DTK), oluşturdukları sağlık heyetinin adaya gönderilmesi için izin istedi. 

"DOKTOR RAPORU İLE SERBEST KALACAK" 

MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, önceki gün yaptığı açıklamada Öcalan'ın çözüm süreci kapsamında doktor raporu ile serbest bırakılacağını iddia etmişti. 

TALABANİ'NİN İNTERNET SİTESİ DE YAYINLADI 

Halaçoğlu'nun, "Öcalan doktor raporu ile bırakılacak. Kardeşinin açıklamaları bunu gösteriyor" sözlerinin ardından IKYB'nin resmi internet sitesi Pukmedia'da aynı konuda bir haber yer aldı. 

Bu haberde, Türkiye'de son günlerde bazı hasta tutuklu ve hükümlülerin sağlık raporları ile cezaevlerinden çıktığı ve infazlarının ertelendiği belirtilerek, İmralı Adası'nda bulunan Abdullah Öcalan'ın da doktor raporları ile cezaevinden çıkacağı ileri sürüldü. 

GÖZLER ADALET BAKANLIĞINDA 

Tüm bu iddialar üzerine, şimdi gözler Adalet Bakanlığı'nda...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.