Esenyurt’ta Ardahan YİBO Çıkarması

Esenyurt’ta Ardahan YİBO Çıkarması
Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) Mezunlar Derneği, bölge dernek yönetimleri ve basın mensuplarının bulunduğu kahvaltılı tanışma toplantısını Esenyurt Nirvana Cafe’de düzenledi.

Esenyurt Nirvana Cafe’ye Ardahan çıkarması yapıldı. Çıkarmanın sebebi henüz çok genç bir dernek olmasına rağmen büyük projelere imza atarak faaliyet gösteren YİBO Mezunlar Derneği’nin bölge dernekleri ve basın mensupları için düzenlediği kahvaltılı tanışma toplantısıydı.

Bölgenin önemli isimleri bir araya geldi
YİBO Mezunlar Derneği’nin yönetimi Celil Ünlü, Sevim Akdeniz, Gülhan Aktaş, Kemal Işık, Hasan Çelik, Burhan Yıldırım, Adem Düz, Ataman Öztaş, Selçuk Akay; Ardahan İl Dernekleri, İlçe Dernekleri, Köy Dernekleri tam kadro olarak katıldı. Bölge il, ilçe, köy derneklerinin yanı sıra İstanbul Sanayiciler ve Yatırımcılar Dernek Başkanı Cemal Çoban, Esenyurt 31 İl Dernekler Birliği Başkanı ve Ardahan Kültürevi Başkanı Tuncer Dağ, Fatih Mahalle Muhtarı Mehmet Yıldırım, Tiyatrocu Murat Aydın, CHP Küçükçekmece Meclis Üyesi Oruç Oymak, İstanbul Yerel Gazeteciler Dernek Başkanı Murat Abdullahoğlu ve bölgenin iş adamlarının katılımıyla kahvaltılı toplantı gerçekleşti. Yerel basının da yoğun katılımla takip ettiği kahvaltı programı pek çok önemli isimi bir araya getirmiş oldu.

YİBO Mezunlar Derneği  5 aylık bir dernek olmasına rağmen  Ankara, İstanbul ve  Ardahan’da seslerini duyurdukları  her platformda derneğin kuruluş amacını başarılı bir şekilde sunarak takdir toplamıştı. Ardahan’ın son 10 yıldır kurum sınavlarında en son sıralarda yer almasına dur demek için kolları sıvayan dernek yetkilileri, bölgenin dernekleriyle bir tanışma kahvaltısı düzenledi. Açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Celil Ünlü dernek faaliyetlerinden detaylı olarak bahsetti.
Ünlü: Dernek hakkında bilgi verdi
YİBO Mezunlar Derneği  Başkanı Celil Ünlü: “Ezber bozan ilk tanıtım gecemiz gibi ikinci büyük etkinliği yani öğretmenlerimize özel olan 24 kasım gecesini de yine Ardahan da yapmayı tercih ettik.” Gecemize başta Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere Ardahan’daki kurum müdürleri, basın mensupları, ve okuldaki öğretmenlerimiz dışında, Ardahan Merkez’deki okul müdürleri ile öğretmenler günü kutlanmıştır. Toplamda 228 kişinin katılmış olduğu gecemize, Halk oyunları, davul zurna ekibi ve sürpriz sanatçılarımız renk katmışlardır.” şeklinde konuştu.
Dernek Başkanı Ünlü, derneğin kurulduğu günden itibaren gerçekleşen faaliyetler hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Ünlü’nün verdiği bilgiye göre Dernek Ardahan’da ihtiyaç sahibi 500 öğrenciyi baştan sona kadar giydirip bir yıllık kırtasiye malzemelerini de karşıladı. Ardahan’daki  tüm liselere toplamda toplam maliyeti 510.000,00 TL olan üniversite hazırlık kitabı 22.497 öğrenciye ulaştırdı. Ardahan da bulunan 20 adet engelli vatandaşımıza tekerlekli sandalye dağıttı.Ünlü, faaliyetlerini anlatmaya “Spor salonumuzun alt zemini uzun yıllardır değişmediği için içerde spor yapılamaz halde idi. 24 Kasımda spor salonumuzun tüm alt zemini baştan sona kadar değiştirilmiştir. Okulumuzda kütüphane olmadığı için okulumuza bir adet kütüphane götürülmüştür.” diyerek devam etti.
 
Kısa sürede çok iş
Dernek Başkanı Celil Ünlü faaliyetlerine ara vermeden devam edeceklerini ifade etti. Bir sonraki projelerinin Ardahan’daki İlkokullar ile Ortaokullara toplam maliyeti 420.000 TL olan 23 ton kitap ulaştırmak olduğunu söyledi.  Önümüzdeki dönemlerde YİBO’ya iki adet laboratuvar sınıfı ve 30 bilgisayardan oluşacak iki adet bilgisayar sınıfı yaptırılacağını ifade etti.
YİBO Mezunlar Derneği bu projelerinin yanı sıra 7 Ocak’ta başlayarak beş ay boyunca tüm Ardahan’daki ortaokul son sınıf öğrencilerini her ayın 7’si ile 10’u arasında bir seviye belirleme sınavından geçirecek.  Ardahan’da okuyan 2.150 orta okul son sınıf öğrencisi bu projeden faydalanacak.  Dernek tarafından Ardahan’da özellikle kız çocuklarının okuması için çağrıda bulunuldu.
 
Dernek yönetimlerinden tam not

Ardahan Kültürevi başkanı Tuncer Dağ, Yibo derneği çalışmaları hakkında başarıları kutlayarak birlik mesajı verdi. Ardahan Dernekler Federasyon Başkanı Güven Doğruyol, federasyona üye olunmanın gereklerine değindi. 5 ay gibi kısa sürede başarılı hizmetlere imza atan YİBO’yu tebrik etti. Ardahan Derneklerinin federasyona üye olunması için konuşma yaptı. Sanatçı Murat Aydın, derneğe faaliyetlerinden dolayı tebrik ederek Tiyatro üzerine bölgede stk lıların yapılması gerekenlerin altını çizdi. Mali Müşavir Togay Çoban, YİBO Mezunları Derneği’nin kısa sürede başarılı işlere imza atmasını takdir ederek üzerine düşen maddi manevi her türlü desteği sunacağının sözünü verdi. Bölge dernekçiliğinde bu başarılı oluşuma destek sunmalarının gerekliliğini bahsetti.
Göle Dernek Başkanı Bülent Sarıtaş, Damal Derneği Başkanı Cuma Yılmaz ve Çıldır İlçe dernekleri de YİBO Mezunları Derneği’ne başarı diledi. Söz alan davetliler, ağızbirliği yapmışçasına kısa sürede büyük başarılara imza atılmasından dolayı YİBO Mezunları Derneği’ni kutladılar.
 
Davetliler derneğe katkıda bulunma taahhüdü verdi
Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı Dr. Gürbüz Çapan bilgisayar odası için eksik kalanları tamamlamayı,Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Gürbüz Süleymanoğlu laboratuar yapmayı, CHP Küçükçekmece Meclis Üyesi Oruç Oymak 1 bilgisayar,
Göksil Temizlik Şirketi adına Gökmen Avşar temizlik malzemesi, Fatih Mahalle Muhtarı Mehmet Yıldırım 1000 TL, Ardahan Kültür evi  Derneği adına İşadamı Ayhan Aydemir 500 TL, Göle Derneği adına İşadamı Sait Üstündağ 1000 TL, ,İşadamı İsmail Öztürk 1 bilgisayar, Ender Can 1 bilgisayar vermeyi taahhüt ettiler.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.