Eylem hazırlığı sırasında PKK'dan kaçtı

Eylem hazırlığı sırasında PKK'dan kaçtı
DİYARBAKIR’ın Dicle İlçesi’nde, saldıracakları polis noktasına keşif yapıldığı sırada terör örgütünden kaçan ‘Zinar’ kod adlı E.Ö adlı PKK’lı, etkin pişmanlıktan yararlandırılarak serbest bırakıldı. E.Ö.’nün kaçması nedeniyle terör örgütünün, polis nokta

Diyarbakır’da ailesi ile yaşayan E.Ö, çevresindeki bazı kişilerden etkilenerek geçen yıl terör örgütü PKK’ya katılmaya karar verdi. Şehir milislerinin yardımıyla terör örgütüne katılan E.Ö, silahlı eğitim alması için Dicle’nin kuzeyindeki sözde ‘Şehit Brusk’ bölgesinin sorumlusu ‘Rızgar’ kod adlı PKK’lının grubuna teslim edildi. Burada kendisine ‘Zinar’ kod adı verilen E.Ö, uzun süre kış sığınağında kaldı.

E.Ö.’nün birlikte kaldığı grubun sorumlusu ‘Rızgar’ kod adlı terörist, bir süre önce Dicle İlçesi’nin girişindeki polis noktasına saldırı talimatı verdi. Teröristler, geçen 12 Temmuz gecesi saldırı hazırlığı içinde oldukları polis noktasının gözetleme ve keşif çalışmaları için gizlice Dicle yakınlarına geldi. Grubun diğer üyelerinin kendisinden uzaklaşmasını fırsat bilen E.Ö., kalaşnikof marka uzun namlulu silahıyla birlikte örgütten kaçtı. Polis noktasına saldırı hazırlığındaki terörist grup ise, E.Ö’nün kaçması nedeniyle, saldırıdan vazgeçti.

İlçe merkezindeki bir ahırda saklanan E.Ö., silahını da buraya gömdü. Birkaç gün sonra ailesine ulaşarak yardım isteyen E.Ö. Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesi’ndeki bir apartmanın bodrum katındaki depoda saklanmaya başladı. Yurtdışına kaçmanın yollarını arayan E.Ö., saklandığı yerde polisin operasyonuyla yakalandı. Polisteki sorgusunda, propagandadan etkilenerek, bir anlık kararla örgüte katıldığını, dağ koşullarına alışamadığını ve pişman olduğunu söyledi.

Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı, ‘terör örgütü üyesi olmak’ suçlamasıyla E.Ö hakkında dava açtı. Savcılık, terör örgütü içerisinde kaldığı sürede herhangi bir eyleme katılmadığı tespit edilen E.Ö.’yü etkin pişmanlık yasasından yararlandırarak serbest bıraktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.