‘Gerçeği açıklayın’

‘Gerçeği açıklayın’
Vardiya Bizde Platformu, komutanların istifa etmelerini ‘arkamızda olduklarını gösterdiler’ şeklinde yorumladı

Balyoz davasında tutuklu komutanların ailelerinin oluşturduğu Vardiya Bizde Platformu, komutanların istifalarını onurlu bir duruşolarak nitelendirirken istifa gerekçelerinin açıklamasını istedi.

Rengin Gürdeniz (Tümamiral Ramazan Cem Gürdenizin eşi): Bence bu durum çok onurlu bir duruş. Haksızlıkları anlatabilmek için herhalde en son böyle bir yol gördüler. Bizim arkamızda olduklarını gösterdiler. Yaşananları halka anlatmak için önemli bir adım diye düşünüyorum... Tabii ki biz de bunu istemezdik, bu durum bir kaosa sebebiyet verebilir. Ama TSK, komutanlarının arkasında olduğunu gösterdi. Arkadaşlarını da bir şekilde savunmak durumundaydı. Silah arkadaşlarını yalnız bırakmadı. Bu sonuçsuzluğa gelinmesi başka çareleri olmadığını gösteriyor. Ülke için ciddi yaralar açar. Sonuçta ülkenin bu noktaya gelmesi de düşündürücü. Ama halkın üzerinde bir farkındalık yaratır diye düşünüyoruz.

Nilgün Doğan (Emekli Orgeneral Çetin Doğanın eşi): Madem istifa ettiler, bu komutanlar mutlak surette istifa gerekçelerini kamuoyu ile paylaşmaları gerekir. Bu istifaya sebep olan gerekçeleri halkın bilmesi ve aydınlanması gerekir. Ancak o zaman bu istifalar anlam taşır. Olağandışı ne yaşandı da bu istifalar geldi? Askerlerin üzerine bu kadar gidip de teammülleri çiğnemenin bedelini birileri öder mutlaka. Ama her şey karanlık ve hiç de iyi gitmiyor. Bana göre başlangıçta ordu bu Balyoz davasıyla ilgili fikirlerini halkla paylaşmaları gerekirdi. Ellerinde bilirkişi raporları vardı. Bu davaların sahte davalar olduğuna ilişkin bir süre bulgu vardı. Ama bunları paylaşmadılar. Hukuka aşırı güvendiler. Hukuka aşırı güvenmenin sonucunda ordunun yarısını içeri attılar. Bunun sıkıntısını günahsız halk çekecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.