Hakkari'de Hatip Dicle protestosu

Hakkari'de Hatip Dicle protestosu
"Eğer siz birimize meclisin kapısını kapatırsanız, biz hep birlikte Kürdistan sokaklarını, köylerini kendimize meclis olarak biliyoruz. Sizin almış olduğunuz karar meşru değildir"

BDP'nin desteğiyle Diyarbakır'dan bağımsız milletvekili seçilen Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin YSK tarafından düşürülmesi, Hakkari'de de yapılan basın açıklaması ve oturma eylemiyle protesto edildi. Basın açıklamasında konuşan BDP'nin desteğiyle kazanan Hakkari bağımsız milletvekili Adil Kurt, "Eğer siz birimize meclisin kapısını kapatırsanız, biz hep birlikte Kürdistan sokaklarını, köylerini kendimize meclis olarak biliyoruz. Sizin almış olduğunuz karar meşru değildir"
dedi.


Hakkari bağımsız milletvekili Adil Kurt ve BDP Hakkari İl Başkanı Orhan Koparan'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 500 kişi, BDP İl binası önünde bir araya geldi. Kalabalık buradan, ellerinde 'Hatip Dicle irademizdir', 'Ya hep birlikte, ya da hiç birimiz', 'Dicle Mecliste olmaz ise, görkemli ve heybetli bir direniş ile savaş kaçınılmaz olur' pankartlarıyla basın açıklamasının yapılacağı Bulvar Caddesi üzerinde bulunan Belediye binası önüne kadar yürüdü.


Burada konuşan milletvekili Adil Kurt, Hatip Dicle ile ilgili kararın YSK değil AKP hükümeti tarafından alındığını öne sürdü. Kurt şunları söyledi:

"12 Haziran seçimlerinin sonuçlarını dünya alem biliyor ve Kürdistan halkı açısından zaferdir, başarıdır. Bu başarıyı bu zaferi hazmedemeyenler, yine alicengiz oyunlarıyla tarihsel alışkanlıklarına başvurarak, sizlerin seçtiği milletvekillerinizi parlementoya sokmama gayreti içindeler. Parlementonun kapılarını alicengiz oyunlarıyla ona kapatma arayışı içindeler. Sayın Dicle için alınan kararı YSK değil, AKP hükümeti almıştır. AKP hükümetine bağlı derin devlet güçleri almıştır. Derin Ergenekon, derin AKP ergenekonu o kararı almıştır. Şunu çok iyi bilmeliler ki, onların almış olduğu karar bizim açımızdan meşru değildir. Hakkari'nin her sokağı, Amed'in (Diyarbakır) her sokağı bizim için parlementodur. Biz halkımızın içinde, halkımızla birlikte, halkımızın meşru, demokratik taleplerinin nihai zafere taşınması için halkımızla birlikte mücadelemize devam edeceğiz. Biz bu antidemokratik uygulamaları asla ve asla kabul etmeyeceğiz. Asla ve asla geri adım atmayacağız. Bizler iradeniz olarak diyoruz ki, eğer siz birimize meclisin kapısını kapatıyorsanız, biz hep birlikte Kürdistan'ın sokaklarını, köylerini kendimize meclis biliyoruz. Halkımızla birlikte görevimizi sonuna kadar yürüteceğiz."


BDP Hakkari il Başkanı Orhan Koparan da konuşmasında, Hatip Dicle ile ilgili kararda AK Parti'yi suçladı.


Yapılan basın açıklamasının ardından kalabalık 15 dakikalık oturma eylemi yaptı. Oturma eyleminin ardından grup sessizce dağıldı. Basın açıklamasının yapıldığı caddede polis geniş güvenlik önlemi aldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.