İnce: Sivas ateşi sönmedi

İnce: Sivas ateşi sönmedi
CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Sivas Ateşinin 18 yıldan buyana yandığını belirterek, "Bugün Sivas katliamına destek verenler, siyaset sahnesinde boy göstermeye devam ediyor" dedi.
Katliam sanıklarına zaman aşımı istenmesi, olayın failleri belli olduğu halde ilgisiz failler yaratma çalışmaları, tarihin bu utanç verici olayının açtığı yaranın daha uzun süre kanayacağını gösterdiğini söyleyen İnce, "Aradan geçen bunca zaman içinde 'Cumhuriyet burada kuruldu, burada yıkılacak' sloganlarıyla Cumhuriyet'e karşı açıkça bir kalkışma olan bu eylemin (yargının kararı da bu şekildedir) nasıl bir zihniyetle hazırlandığı, uygulandığı ve daha sonrasında nasıl korunduğu hep gözlerden kaçırılmaya, apaçık olan gerçekler saptırılmaya çalışılmıştır" dedi.

Sivas katliamının Türkiye'nin birliğine ve bütünlüğüne, varoluşa borçlu olunan tüm değerlere yönelik bir saldırı olduğunu kaydeden İnce, "O gün orada hedef seçilen sadece 33 kişi değildir, bu ülkenin değerlerini benimsemiş herkestir. Bugün Sivas katliamına destek verenler siyaset sahnesinde boy göstermeye devam ediyor" dedi.

İnce açıklamasında ayrıca, "Ankara 1 No'lu DGM'nin Sivas katliamı ile ilgili gerekçeli kararı şu sözlerle başlıyor: 'Kutsal kitaplarda bile, değil bir insanı, bir karıncayı bile yakarak öldürmek en büyük günah sayılmıştır. 35 kişi yanarak ölürken sanıkların vicdanlarında en ufak bir acıma hissi uyanmamıştır.' İçlerindeki bu kin, nefret, Cumhuriyete, Atatürk'e, onun devrimlerinedir. Türkiye'nin aydınlık yüzlü insanları, Sivas Katliamını hiçbir zaman unutmamalı, unutturmamalıdır" ifadelerine yer verildi.

Ülkenin geldiği noktada Cumhuriyete ve Atatürk devrimlerine sahip çıkmak görevi unutkanlığı, kimi olaylar karşısında iyi niyetli olmayı, olay ve olgulara bakışta duygusallığı kaldıramayacak düzeye geldiğini vurgulayan İnce, "Milletimizin vicdanında derin yaralar açan bu ve benzeri olayların, acıların bir daha yaşanmamasını diliyor, Katliamda yitirdiğimiz insanları bir kez daha saygıyla anıyorum" dedi.

İnce, öte yandan; "AKP yetkililerinden Canikli mi, Conikli mi olduğu pek belli olmayan, hayatını diyet ödemekle geçirmiş birinin CHP'nin Genel Başkanı'na 'Diyet ödüyor' demesi tek kelimeyle AKP klasiğidir ve gülünçtür" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.