İnsan Hakları bilgileri tazelendi

İnsan Hakları bilgileri tazelendi
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde Beylikdüzü'nde "İnsan Haklarıyla Yaşamalıdır" temasıyla anlamlı bir etkinliğe imza atıldı.
Beylikdüzü Kaymakamlığı ve Beylikdüzü Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte, insan hakları hakkında katılımcılar bilgilendirildi.
Hayata dair mesajların verildiği, dünyada yaşanan hak ihlallerine dikkat çekilen 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde, Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Beylikdüzü Dr. Ayla Savaş Ortaokulu öğrencilerinin sahnelediği skeç, Aşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin orkestra ve koro dinletileri katılımcılara insan hakları ihlallerini örneklerle anlattı.

Açılışın Aşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin canlı olarak çaldığı İstiklal Marşı’yla yapılan etkinlikte, konuşmacı olarak sahnede ilk olarak İnsan Hakları Uzmanı Hukukçu ve Adli Tıp Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Akbaşoğlu yerini aldı. İnsan Haklarıyla ilgili bilinç ve felsefenin benimsenmesi üzerine önemli mesajlar veren Akbaşoğlu, insan haklarının vazgeçilmez prensiplerinin altını çizdi.

İmamoğlu, “Özgürlüklere saygı duyulmalı"

Hayatın verdiği özgürlüklere saygı duyulması gerektiğini vurgulayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, bu konunun hem evrensel hem de öncelikli bir vazife olduğunu söyledi. Çoksesliliğe saygı gösterilmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan İmamoğlu, konuşmasında, hoşgörülü bir lider olarak bahsettiği Mustafa Kemal Atatürk’ün önemli bir sözünü hatırlatarak, “Yurtta sulh, Cihanda sulh İnsan Hakları adına söylenmiş en değerli sözdür” diye belirtti.

İnsan Hakları Kurulu’na Teşekkür

Ardından, İnsan Hakları Kurulu’nu sahneye davet eden Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, ilçede belli noktalarda bulunan İnsan Hakları Kutuları’nın amacını anlattı. Beylikdüzü İnsan Hakları Kurulu’nun bu kutulardan çıkan dilek, istek, şikayetleri değerlendirilerek gereğinin yapıldığını belirterek İnsan Hakları Kurulu'na teşekkür etti. Etkinlik sonunda Kaymakam Demirkol ve Başkan İmamoğlu, konuşmacı Akbaşoğlu’na katkılarından dolayı plaket takdiminde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.