iSTANBUL’UN ABiSi YANDASA YOLAC’TI

iSTANBUL’UN ABiSi YANDASA YOLAC’TI
İBB “Tarihi Türk Müziği Topluluğu ve Bando Gösterileri” başlıklı hizmet alımı ihalesinde yandaş firmaya kucak açtı.
AK Partili belediyelerden iş alan İstanbul Ajans isimli firma yaklaşık maliyetin 400 bin TL üzerinde teklif vermesine rağmen ihaleyi kazanırken, firma ortaklarından Muhammet Yolaç’ın sosyal medya üzerinden iktidar partisine övgü dolu sözler sarfetmesi dikkat çekti

İBB Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nce çıkılan ihalede yandaş firmaya kıyak çekilmesi, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmadığını bir kez daha gözler önüne serdi. “Tarihi Türk Müziği Topluluğu ve Bando Gösterileri” başlıklı hizmet alımı ihalesinin 36 aylık yapılması ise geçilen kıyağın uzun süreli yapıldığını belirginleştirdi. İhaleyi alan firma İstanbul Ajans Turizm Org. San. Ve Dış Tic. Ltd. Şti.’nin aynı konulu ihaleleri AK Partili belediyelerden defaten alması dikkat çekerken, firma ortaklarından Muhammet Yolaç’ın, sosyal paylaşım sitesi hesabından hükümeti destekleyici iletiler paylaştığı görüldü.
İstanbul'a pahalıya patladı
Mehter Takımı’nın İstanbul genelinde konser vermesi için yapılan ihale İstanbul’a pahalıya patladı. Toplam 525 konserin verilmesi planlanan organizasyona belediye bütçesinden ödenecek rakam dudak uçuklattı. Toplamda 140 kişinin ihale kapsamında çalıştırılması öngörülürken, 36 ay süreli Mehter Takımı etkinliklerine 25 milyon 480 bin 440 TL harcanacak. İhaleye teklif veren 3 firmadan 2’sinin tekliflerinin geçersiz olması, geriye kalan firmanın da yaklaşık maliyeti 25 milyon 74 bin 762 TL olarak belirlenen tutardan 406 bin TL fazla teklif vererek ihaleyi kazanmış olması, bir ihalenin daha adrese teslim ihale olarak yapıldığı şüphesini güçlendirdi. İBB’nin çıktığı ihalelerin çoğunluğunun tek firmayla gerçekleşmesi Kamu İhale Kurumu (KİK)’in de dikkatini çekmiş, yapılan incelemeler sonucunda bazı ihalelerin iptal edilmesine neden olmuştu.
Al gülüm ver gülüm
Kültürel ve sosyal bir etkinlikle hiçbir ilgisi olmayan İBB Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nce yapılan ihalede rekabet şartlarının oluşmadığı gerçeği öne çıkarken, iktidara yakın yandaş firmalardan İstanbul Ajans adlı firmaya yaklaşık maliyetin üzerinde ihalenin pas edilmesi, fahiş meblağlı ihalede rant trafiğinin nasıl çalıştığını gösterdi. Firma ortaklarından Muhammet Yolaç’ın, twitter hesabından iş aldığı belediyelerden övgüyle bahsetmesi, 2014 yerel seçimlerinde aday belediye başkanlarını desteklemesi ve cemaat karşıtı duruş sergilemesi, bir al gülüm, ver gülüm ilişkisinin boyutlarını da açığa çıkardı. Nüfusa oranla ciddi ölçüde eğitim ve sağlık alanında açığı bulunan İstanbul’da kamu kaynaklarının öncelik olarak ihtiyaç olmayan alanlarda kullanılması, kent yönetimindeki hizmet alımı ayağının aksadığını ortaya çıkardı. 2014/166177 no’lu ihaleyle yandaş firmaya aktarılan rantın boyutları ihale detaylarında kendisini gösterdi.

Ne kadar tweet o kadar ihale!

İstanbul Ajans firmasının ortaklarından olan Muhammet Yolaç'ın attığı tweetler AK Parti'ye yandaş olduğunu ortaya çıkardı. “Sayın Başbakınımız Samsun'da halka hitap ediyor. Dik duruyoruz, dik duracağız, dikleşmeyeceğiz” şeklinde tweet atan Yolaç, sosyal medya üzerinden eylem çağrısı da yapmış. “Yarın İstanbul Yenibosna'daki Zaman Gazetesi genel merkezinin önünde toplanıyoruz. Kirli manşetleri ve kirli oyunu protesto ediyoruz” diye çağrı yayınlayan Yolaç, “Herkes safını belli etsin. Bizim safımız belli Tayyip Erdoğan” sözleriyle de bütün AK Partili belediyelere göz kırpmış. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.