İTO’ya yeni konferans salonu

İTO’ya yeni konferans salonu
İstanbul Ticaret Odası Çok Programlı Lisesi yeni bir konferans salonuna ve yenilenen bir kütüphaneye kavuştu. Önceki gün düzenlenen konferans salonu ve kütüphanenin açılışına Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca

Okulların ihtiyacı olan ve öğrencilerin okul hayatlarında kullanacakları konferans salonu ve kütüphane eksiği geçtiğimiz gün İstanbul Ticaret Odası Çok Programlı Lisesi’nde giderildi. Kaymakamlık, belediye, İstanbul Ticaret Odası, siyasi partiler, kamu kurum ve kuruluşları ile Çatalca esnafı ve okul aile birliğinin imecesi sonucu oluşturulan konferans salonu ve yenilenen kütüphane öğrenci ve öğretmenlerin hizmetine sunuldu.

Yardım edenlere teşekkür edildi

Açılış töreni işbirlikçilerin katılımıyla gerçekleşti. Konferans salonunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan programda, saygı duruşunun akabinde İstiklal Marşımız okundu. İstiklal Marşının ardından okul müdürü Veli Kozak bir konuşma yaptı. Kozak konuşmasında, konferans salonu ve kütüphanenin yapımında herkesin yardım ettiğini dile getirerek, bunların ilçe halkının her zaman hizmetinde olduğunu söyledi. Ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadun Yavuz ve Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan birer konuşma yaptı. Milli Eğitim Müdürü Sadun Yavuz, 1999 Marmara Depreminde büyük hasar alarak yıkılan okulun yapımını üstlenen İstanbul Ticaret Odası’na konferans salonu ve kütüphanedeki destekleri için teşekkür ederken, ilçede bir okul daha yapılması için de İstanbul Ticaret Odası’ndan destek istedi. Kaymakam Dr. Nevzat Taşdan da okuldaki öğrencilerin faydalanacağı konferans salonu ve kütüphanenin yapımında emeği ve desteği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan tarafından kütüphanenin yapımında destek veren Çatalca esnaflarından Şükrü Erkan’a bir teşekkür plaketi verildi.

Başkan Cem Kara; Kütüphanedeki eserleri deprem sonrası muhafaza ettik

Teşekkür plaketinin verilmesinin ardından konferans salonunda açılış kurdelesi kesildi. Kurdele kesiminin ardından yenilenen kütüphane gezildi. Burada kütüphanenin korunması hakkında bir anısını anlatan yıllarca İstanbul Ticaret Odası Çok Programlı Lisesi’nde görev yapan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara; “1999 Marmara Depremi sonrasında okul binamız hasarlıydı. Fakat laboratuarda bulunan deney alet ve edevatları ile kütüphanede bulunan birçok eseri hasarlı binadan alıp, çevre okullarda muhafaza ettik. O günden bugüne kitaplar ulaştı. Şu an çok zengin bir kütüphanedeyiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.