Kapıkule'de ulaşım durdu!

Kapıkule'de ulaşım durdu!
Bulgaristan'da, son günlerden yaşanan şiddetli yağışların ardından, bazı yollar trafiğe kapandı. Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Bulgaristan'a çıkış yapmak isteyen TIR'lara sel nedeniyle geçiş izni verilmiyor
Balkanlar üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine giren Edirne’de iki gündür aralıklarla süren sağanak, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Tunca ve Meriç nehirlerinin debileri yağışların ardından yükseldi. Tunca Nehri bazı bölgelerde yatağından çıkarak taştı. Edirne Devlet Su İşleri 11’nci Bölge Müdürlüğü verilerine göre, 120 metreküp olan Tunca nehrinin debisi, yağışların ardından 215 seviyesine yükseldi. Meriç Nehri ise 600’den 834 metreküpe yükseldi.
TRAFİĞE KAPATILDI
Tunca Nehri’nin Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi mevkiinde geçen bölümünde, suyun Fatih Köprüsü’nün gözlerine kadar ulaşması ve köprü ayaklarının sularla dolması nedeniyle, trafiğe kapatıldı. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı Er Meydanı ile Adalet Kasrı’nın bulunduğu alanlar da taşan suların altında kaldı.
BULGARİSTAN GEÇİŞLERE İZİN VERMİYOR
Sağanağın etkili olduğu Bulgaristan’da, Kapitan Andreova Sınır Kapısı’ndan sonraki ana yol, derelerin taşması sonucu su altında kaldı. Bu nedenle araçların güvenlik gerekçesiyle geçişine izin verilmiyor. Bu nedenle Türkiye’den karayoluyla Avrupa’ya geçişler de durduruldu. Bulgaristan gümrüğünün bir bölümü de su taşkınından etkilenince boşaltıldı.

Gümrük kapanınca Türkiye’den çıkış yapmak isteyen TIR sürücüleri 6 kilometre kuyruk oluşturdu.Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri, etkili yağışın ardından gümrüğe ulaşımı sağlayan yollarının, derelerin taşması sonucu sular altında kaldığını söyledi. Bu nedenle dün geceden bu yana Bulgaristan’a giriş ve çıkışların tamamen durduğu bildirildi.
Ayrıca TEM'in Kapıkule’ye gelmeden 6 kilometre önceki bölümü de derelerin taşması sonucu zaman zaman su altında kalınca, geçişler kontrollü olarak sağlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.