KKTC sonsuza kadar yaşatılacak!

KKTC sonsuza kadar yaşatılacak!
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)'nin uzun yıllar süren haklı bir mücadelenin eseri olduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; "KKTC sonsuza kadara yaşatılacaktır. Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun" dedi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 31. Kuruluş yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı.

 Kahramanlar unutulmayacak

 15 Kasım 1983 tarihinin, Kıbrıs Türk halkının siyasi yaşamının önemli bir dönüm noktası ve uzun yıllarca sürdürdüğü mücadelesinin devlet olgusuyla dünyaya ilan edildiği gün olduğunun altını çizen Başkan Akgün açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Kıbrıs Türk halkının uzun yıllar boyunca devam eden haklı ve barıştan yana sürdürdüğü mücadelesi, 31 yıl önce kurulan Cumhuriyetle yeni boyuta taşınmıştır. Bugün huzur, güven ve barış ortamında  yaşayan Kıbrıslı Türkler; sahip oldukları cumhuriyetin kurulmasında ve bağımsızlıklarına kavuşmasında canları pahasına mücadele veren kahramanlarını da şüphesiz unutturmayacak, sonsuza kadar yaşatacaklardır.

 Denktaş'ı saygı ile anıyorum

 KKTC, güven, huzur ve barış içinde sonsuza kadar varlığını sürdürecektir. Anavatan Türkiye ile birlikte daha güzel günlere her birlikte ulaşacağımızın inancı içerisinde, KKTC'nin 31.yıl dönümünü kutluyor, her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun.

Yaşamlarını Kıbrıs'ın haklı mücadelesine adayan bu yolda büyük kahramanlıklara imza atan başta merhum Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Denktaş başta olmak üzere, bu yolda yaşamını yitiren tüm kahraman şehitlerimizi, gazilerimizi  saygıyla ve minnetle anıyorum.

Bu vesileyle de ömrünü Kıbrıs davasına adayan değerli büyüğüm, dostum, adı Kıbrıs'la özdeşleşen Rauf Denktaş'ı bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.