Lys Maratonu Devam Ediyor

Lys Maratonu Devam Ediyor
Üniversiteye giriş sınavının ikinci aşama sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) devam ediyor.
Üniversiteye giriş sınavının ikinci aşama sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) devam ediyor Üniversiteye giriş sınavının ikinci aşama sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) devam ediyor. 2 milyon 31 bin 193 öğrencinin gireceği sınavın bugünkü bölümünde LYS-2'de fizik, kimya ve biyoloji sınavı gerçekleştiriliyor. 
Üniversite giriş sınavının ikinci basamağı olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS), devam ediyor. Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da gerçekleştirilecek Adaylar girmek istedikleri LYS'lerin hepsine aynı merkezde girecek. LYS'lerde her test için ayrı bir soru kitapçığı kullanılacak. LYS-1'e (matematik) 646 bin 186, LYS-2'ye (fen bilimleri) 332 bin 285, LYS-3'e (edebiyat-coğrafya) 649 bin 700, LYS-4'e (sosyal bilimler) 349 bin 714, LYS-5'e (yabancı dil) ise 53 bin 308 aday başvuruda bulundu. Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2) bugün saat 10.00'da başladı ve adaylara 135 dakika süre verildi. LYS-2'de fizik, kimya ve biyoloji testleri bulunuyor. Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3) yarın saat 10.00'da gerçekleşecek ve 120 dakika sürecek. LYS-3'te Türk dili ve edebiyatı, coğrafya-1 testleri yer alacak. 

-YASAKLAR- 

İlgili LYS'ye ait giriş belgesini (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacak. Sınava giriş belgesi sadece üzerinde belirtilen LYS için geçerli olacak. Bir LYS için düzenlenen belge diğer LYS'ler için kullanılamayacak. Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM 'nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim veya işaret bulunmayacak. Adayların sınava girebilmeleri için giriş belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları gerekiyor. 

Sınav binalarında hiçbir eşya alınmayacak. Sınavda kullanılacak kalem, silgi, kalemtıraş, saat gibi gereçler adaylara ÖSYM tarafından sağlanacak. Adaylar sınava şeffaf pet şişe içinde su getirebilecek. - Ankara

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.