MECLİSTE PROTESTO!

MECLİSTE PROTESTO!
Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun’un, daha önce belediye meclisinde reddedilmesi üzerine meclis üyelerini mahkemeye verdiği özel bir şirkete ait arsa plan tadilatı ile ilgili dosyayı Aralık ayı meclisinde gündeme almasına, CHP ve MHP Grubu salonu ter
 

Konunun daha önce mecliste reddedilmesine rağmen Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun’un, meclis üyelerini bahsi geçen özel şirket adına mahkemeye verdiğini hatırlatan CHP ve MHP Grubu, yargı kararının henüz kesinleşmediğine dikkat çekerek dosyanın gündeme alınmasının doğru olmadığını söyledi.

Göllü. Süreci uzatan sizsiniz

Bahsi geçen konuyla alakalı İmar Komisyon raporu hazırlanarak meclise sunulduğunu ve konunun mecliste oyçokluğuyla reddedildiğini hatırlatan CHP Grup Sözcüsü Kader Göllü, “Keşke belediye başkanı olarak siz değil de, parsel sahibi bize dava açsaydı” eleştirisinde bulunarak meclis üyelerini konuyu uzatmakla itham eden Uzun’a, “Süreci biz değil, siz uzatıyorsunuz” cevabını verdi.

Avukatlığını yaptınız

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun’un komisyonlara intikal eden onca dosya varken neden sadece adı geçen şirkete ait alınan karara müdahale etmesine anlam veremediğini ima eden CHP Meclis üyesi Halil İbrahim Akpınar ise, “Siz Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek belediye başkanı olduğunuz ilçenin meclisinin aldığı kararı mahkemeye verdiniz. Ancak bu meclisi mahkemeye vermesi gereken siz değil, parselin sahibiydi. Yani siz bir yerde parsel sahibinin avukatlığını yapmış oldunuz” şeklinde konuştu.

Mahkeme kararı henüz kesinleşmemiş ve gerekçeli kararı yokken konunun gündeme alınmasının doğru olmadığını belirten CHP ve MHP Grubu, konunun müzakereye açılması üzerine meclis salonunu terk etti.  Divan katip üyeleri ve yedek üyelerin de salonu terk etmesi üzerine salondaki en genç iki üyeyi yerlerine oturtan Belediye Başkanı Uzun, meclis toplantısını AKP’li meclis üyeleriyle devam ettirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.