Meteorolojiden Kar Yağışı Uyarısı

Meteorolojiden Kar Yağışı Uyarısı
Meteoroloji hafta sonunu dışarıda geçermeyi düşünenlere üzücü haberi verdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü sis uyarısında bulunurken özellikle İç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'da yer yer sis hadisesi beklendiği için ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma yaşanabileceği gerekçesiyle sürücülerden dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Akdeniz'in doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ve batısı ile Doğu Anadolu'nun batısının aralıklı yağmur ve sağanak, bu sabah ilk saatler ve gece saatlerinde Sivas, Yozgat, Kayseri, Tunceli ve Erzincan'ın yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın, Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeydoğu, Orta ve Doğu Karadeniz'de kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/Saat) esmesi bekleniyor. İç Anadolu, İç Ege ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde de bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis hadisesinin olması tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında, önemli bir değişiklik beklenmiyor. Hava sıcaklığı yurdun büyük bir bölümünde mevsim normalleri civarında, İç Anadolu bölgesinde mevsim normallerinin 2 ile 4 derece altında, Doğu Anadolu'da mevsim normallerinin 1 ila 3 derece üzerinde seyredecek.

SİS UYARISI

Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ile Orta ve Doğu Karadeniz'de kuvvetlice (30-50 Km/Saat) esmesi bekleniyor.

Bu sabah ve gece saatlerinde İç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'da yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı çok bulutlu, kuzey kıyıları başta olmak üzere il geneli hafif sağanak yağışlı (14)

ANKARA: Parçalı çok bulutlu, bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli (9)

İZMİR: Parçalı ve az bulutlu (17)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu (20)

ANTALYA: Parçalı bulutlu (20)

SAMSUN: Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı (13)

VAN: Parçalı ve çok bulutlu (9)

ERZURUM: Parçalı bulutlu zamanla çok bulutlu (7)

DİYARBAKIR: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı (15)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı, kuzeyi ve doğusu çok bulutlu, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ile Çanakkale, Balıkesir, Bursa ve Kırklareli'nin kuzey kıyı ilçelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/Saat) esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/Saat) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı, doğusu çok bulutlu, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun (Kırşehir, Yozgat, Kayseri, Kırıkkale ve Sivas) aralıklı yağmur ve sağanak, sabah ilk saatler ile gece saatlerinde Sivas, Yozgat ve Kayseri'nin yükseklerinde karla karışlık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin aralıklı hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak, gece saatlerinde Gümüşhane, Bayburt ve Artvin'in yükselerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar; Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/Saat) esmesi bekleniyor.

DOĞU Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, batısı (Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan ve Bingöl) ile Bitlis çevrelerinin aralıklı sağanak, sabah ilk saatler ile gece saatlerinde Tunceli ve Erzincan'ın yükseklerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batısının aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.