Nasıl kıydılar yavruma

Nasıl kıydılar yavruma
Hakkari’nin Çukurca İlçesi kırsalında güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Özel Kuvvetler’de görevli Astsubay Kıdemli Başçavuş Kalender Özdemir (38) dün Kırıkkale’de törenle toprağa verildi.

Hasan Dede Beldesi’ndeki cenaze törenine Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu da katıldı.

Cenaze namazının ardından 11 yaşında Furkan ve Kübra adında ikiz çocukları olan şehit Özdemir’in naaşı helallik için babasının evine götürüldü. Evinin önünde sinir krizleri geçirip gözyaşı döken şehidin annesi Hüsniye Özdemir, “Kurban olurum yavrum, ciğerim sana nasıl kıydılar, ne olur yavrumu bana getirin” diye ağıt yaktı. Şehit eşi Alev Özdemir ise “Yiğidim beni bırakıp nereye gidiyorsun? Şimdi ben 2 yavrumu tek başıma mı büyüteceğim” diye gözyaşı döktü.

Tören sırasında zor teselli edilen Furkan ile Kübra, cenaze konvoyu geçişi sırasında asker selamı durdu, ardından da el sallayarak babalarını son yolculuğuna uğurladı. Furkan, babasının şapkasını tören boyunca hiç çıkarmadı. 18 yıldır Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görev yapan Özdemir’in önümüzdeki yıl emekliliğe ayrılmayı düşündüğü kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.