Rıza paralarını faiziyle geri aldı!

Rıza paralarını faiziyle geri aldı!
Rıza Sarraf'ın adamı Abdullah Habbani'ye, 17 aralık operasyonlarında el konulan paralar faiziyle birlikte iade edildi. Paralar bir valiz ve sırt çantasında taşındı.
17 Aralık soruşturması kapsamında işadamı Reza Zarrab ile birlikte "Rüşvet almaya ve vermeye aracılık etmek" ve "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçundan tutuklanan Abdullah Habbani'nin işyerinde ele geçirilen paralar bugün faiziyle iade edildi.

VALİZ VE SIRT ÇANTASINA SIĞDI

Rıza Sarraf'ın adamı Abdullah Habbani, "17 aralık yolsuzluk ve rüşvet"operasyonlarında el konulan 1 milyon tl, 800 bin euro ve 60 bin doları 55 bin TL'lik faiziyle birlikte, 2 kilo altını da aynen geri aldı . 2 avukat ve 2 koruma ile adliyeye gelen Habbani ilk olarak 2 kilogram altını geri aldı. Daha sonra banka şubesine geçen Habbani en uzun süre burada kaldı. Valize konulan paralar Habani'ye teslim edildi. 5 kişilik grup orta boy bir valiz ve sırt çantasıyla adliyeden ayrıldı.

RIZA SARRAF'IN ADAMI GELİP TESLİM ALDI

Rıza Sarraf'ın adamı Abdullah Habbani, "17 aralık yolsuzluk ve rüşvet"operasyonlarında el konulan 1 milyon TL, 800 bin euro ve 60 bin doları 55 bin TL'lik faiziyle birlikte, 2 kilo altını da aynen geri aldı.

TAKİPSİZLİK KARARI

17 Aralık soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Ekrem Aydıner, 17 Ekim'de işadamı Rıza Sarraf, Süleyman Aslan, Barış Güler ve Kaan Çağlayan'ın da aralarında bulunduğu 53 kişi hakkında "Usulüne uygun delil toplanmadığı, suçun unsurlarının oluşmadığı ve herhangi bir örgüte rastlanmadığı" gerekçesiyle takipsizlik kararı vermişti.

Dosyada tek şikayetçi olarak yer alan eski Fatih Emniyet Müdür Yardımcısı Orhan İnce de takipsizlik kararına 64 sayfalık dilekçeyle itiraz etmiş, İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği ise itirazı reddetmişti.

Hakimliğin verdiği bu kararla takipsizlik kararı kesinleşti, Barış Güler ve Abdullah Happani'nin paralarının faiziyle iade edilmesinin yolu da açılmış oldu.

BİR YILDA 55 BİN TL FAİZ

17 Aralık Operasyonu kapsamında Habbani'nin şirketinden 1 milyon TL, 800 bin Euro, 60 bin dolar ve 2 kg külçe altın ele geçirilmişti. Savcılık, yasa gereği değer kaybetmemesi için söz konusu paraları bir devlet bankasına yatırdı. Bir yıl içinde Habbani'nin işyerinden ele geçirilen paralara yaklaşık 55 bin lira faizi geldi. Habbani'den ele geçirilen 2 kg külçe altın ise adliyenin alt katında bulunan adli emanet odasında tutuluyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.