Romanlar’dan Erdoğan’a plaket

Romanlar’dan Erdoğan’a plaket
İstanbul Roman Dernekler Federasyonu Roman açılımı süreci doğrultusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret ederek roman vatandaşlar adına Başbakan’a teşekkür plaketi takdim ettiler.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ekibinin romanlara yönelik yapılan çalışmalar ve roman çalış tayları için İstanbul Roman Dernekler Federasyonu olarak memnun olduklarını meclis bahçesinde dile getirdiler. 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Roman Dernekler Federasyonu yönetimine,  Aile ve Sosyal Politikalardan sorumlu Devlet Bakanı Fatma Şahin ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a görev verdiğini roman açılımı çalışmalarının daha güzel bir hal alacağını söyledi.
Temasları Tülay Kaynarca sağladı
İstanbul Roman Dernekler Federasyonu’nun Ankara temasları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ardından, Bakan Fatma Şahin, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca ve son olarak AK Parti Genel Merkezinde Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ziyaret edildi. Federasyonun ziyaret programını oluşturan AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca’ya yöneticiler teşekkür etti.
Başkan Kadıoğlu, açılımı ilk günden başlattı
 İstanbul Roman Dernekler Federasyonu yönetim kurulu üyesi ve Esenyurt Belediyesi Romanlardan Sorumlu Başkan Danışmanı Kadir Eke yaptığı açıklamada, “romanlar için genelde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, yerelde ise göreve geldiği günden bu güne kadar bizleri hiç yalnız bırakmayan Esenyurt Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu’na çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Roman Federasyonu yöneticileri “ Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir hükümet, ilk kez bir başbakan bizi muhatap kabul etti. Bu durum biz romanlar için büyük bir kazanımdır. Tüm romanlar adına sonsuz teşekkür ediyoruz. Roman açılımı hakkında 81 ilin valileri ile toplantılar yapıldı. Birçok proje ve kararlar alındı” dediler. Roman federasyonu yöneticileri ayrıca roman açılımı projesi başlamadan önce Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu tarafından romanların yoğunlukta yaşadığı mahallelerde bu açılım projesinin uygulamaya başlatıldığını ifade ettiler.
Romanların sosyal yaşama entegrasyonu sağlanıyor
Esenyurt Fatih Mahallisinde yerleşkesi olan roman vatandaşlar için 18 uygulaması ardından, 750 roman vatandaşın tapusu şölen programı ile verilmişti. Mahalle sakinleri kendi yerlerinden uzaklaştırılmadan aynı yerde yaşamaları yerinde dönüşüm ile sağlandı. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, kültürel ve sosyal hayattan kopmamaları için yaşadıkları mahallelerinde Esenyurt Romanlar Dernek Merkezi ve kapalı sosyal tesis yaptı. Fakat bu tesisin yeterli olmayacağı düşünülerek Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun talimatı ile romanlar için yeni bir projeye imza atıldı. Roman Kültür Evi olarak isimlendirilen projenin içinde düğün salonu, kültür merkezi, derslikler ve toplantı salonu olarak 600m² üzerine toplam 3 katlı yeni bir tesisin inşaat çalışmaları başladı.
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu bunlarla kalmayarak, Örnek Mahallesinde 5400 m² alana Roman Eğitim Merkezi yaptırdı. Roman Eğitim Okulunda çiçek eğitimi, toprak tanımı eğitimi ve peyzaj eğitimleri verilen 2 derslik, sera alanı, yeşil alan ve idari bölümlerden oluşmaktadır. Eğitimler sonunda sertifikalarını alan roman vatandaşlar istihdam edilerek yaşamlarını sürdürüyorlar. 72 roman bayanın eğitim masrafları karşılanarak Roman Eğitim Merkezinde aldıkları eğitimler sonunda çeşitli işletmelerde ve kurumlarda istihdamı sağlandı. Esenyurt Belediyesi bünyesinde 150 roman vatandaş çalışmaktadır. 
Esenyurt ‘ta açılım beş yıldır sürüyor
Esenyurt ’ta Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun göreve başlaması ile Roman vatandaşlara özel, hayat tarzlarına ve beklentilerine uygun olmakla birlikte hayatın içinde kalarak toplumun diğer fertleriyle daha anlaşılır ilişkiler kurmaları ve her yönüyle doğru iletişimlerle başarılı bir toplum oluşturabilme ihtiyacını giderme hedefi taşınmaktadır. Modern ve yaşanabilir bir Esenyurt için bundan tam sekiz yıl önce kolları sıvayan Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu eğitim, sağlık, spor, alt ve üst yapı gibi halkın ihtiyacı olan her türlü hizmeti sunmaya devam ederken, Roman vatandaşları da unutmadı.
Sosyal hayata entegrasyon projesi
Esenyurt Belediyesi tarafından yürütülen “Romanların Sosyal ve Ekonomik Hayata Entegrasyonu” konulu eğitim programından, mezun olan roman kursiyerlere sertifikaları Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu tarafından verildi.
70 kursiyer sertifika aldı
Bir yıl önce başlatılan Esenyurt Belediyesi, İstanbul Kalkınma Ajansı ve Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığı’nın desteklediği projede eğitimini tamamlayan, Esenyurt ’ta yaşayan 70 roman vatandaş sertifika almaya hak kazandı.
Kültür Merkezinde düzenlenen Romanların Sosyal ve Ekonomik Hayata Entegrasyonu Projesi Kapanış töreni ve sertifika takdimi gerçekleşti. Proje kapsamında 3 aylık periyotlarda eğitim alan roman vatandaşların tüm giderleri de Esenyurt Belediyesi tarafından karşılanmaktadır.
Başkan Kadıoğlu “ Yan gözle bakılmasını kabul etmiyorum”
Esenyurt ‘ta yoğun ve yerleşik olarak yaşayan roman vatandaşların güçlendirilmesi ve eğitimlerine katkı sağlamak amacı ile uygulanan projenin sertifika töreninde, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu bir konuşma yaparak, “ Roman kardeşlerimize yan gözle bakılmasını kabul etmiyorum” diyerek sözlerine şöyle devam etti. “Çünkü roman vatandaşlarımız hep böyle kendilerini dışlanmış hissetmelerini istemiyoruz. Romanlara yan gözle bakılmasını kabul etmiyorum ve bu bizim düşüncemizde hiçbir zaman olmayacaktır. Bundan dolayı biz diyoruz ki kaybedilen yıllarınızı, zamanlarınızı ve kaybedilen emeklerinizi geri kazandıralım. Roman kardeşlerimizi sosyal ve ekonomik hayata motive ederek aş ve iş sahibi olmalarını sağlamalıyız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.