Romanların sosyal hayata entegrasyonu

Romanların sosyal hayata entegrasyonu
Esenyurt Belediyesi tarafından yürütülen “Romanların Sosyal ve Ekonomik Hayata Entegrasyonu” konulu eğitim programından, mezun olan roman kursiyerlere sertifikaları Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu tarafından verildi.
70 kursiyer sertifika aldı
Bir yıl önce başlatılan Esenyurt Belediyesi, İstanbul Kalkınma Ajansı ve Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığı’nın desteklediği projede eğitimini tamamlayan, Esenyurt ’ta yaşayan 70 roman vatandaş sertifika almaya hak kazandı.
 Kültür Merkezinde düzenlenen Romanların Sosyal ve Ekonomik Hayata Entegrasyonu Projesi Kapanış programına, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Şenay Değer, İl Genel Meclis Üyesi Hamit Öncü,  Meclis üyeleri, Mahalle Muhtarları, İstanbul Romanlar Federasyonu yöneticileri, Esenyurt Romanlar Derneği yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kadıoğlu “ Yan gözle bakılmasını kabul etmiyorum”
Esenyurt ‘ta yoğun ve yerleşik olarak yaşayan roman vatandaşların güçlendirilmesi ve eğitimlerine katkı sağlamak amacı ile uygulanan projenin sertifika töreninde, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu bir konuşma yaptı.
Başkan Kadıoğlu “ Roman vatandaşlarımızın bu iradesinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Sizler için yapacaklarımızın hepsi bu değil. Gençlerimizin çok daha fazla meslek edinme noktasında hevesli olmasını arzu ediyoruz. Çünkü roman vatandaşlarımız hep böyle kendilerini dışlanmış hissetmelerini istemiyoruz. Romanlara yan gözle bakılmasını kabul etmiyorum ve bu bizim düşüncemizde hiçbir zaman olmayacaktır. Bundan dolayı biz diyoruz ki kaybedilen yıllarınızı, zamanlarınızı ve kaybedilen emeklerinizi geri kazandıralım. Roman kardeşlerimizi sosyal ve ekonomik hayata motive ederek aş ve iş sahibi olmalarını sağlayalım. Bunun için sizler ne yapabilirsiniz ve bizim elimizden ne geliyorsa o yönde çalışmalar yapıyoruz.  Sizlerin de diğer vatandaşlar gibi iş sahibi olarak, çalışıp oradan kazancınızı alarak geçiminizi sağlayabilmenizi istiyoruz. Konut, ev sahibi olma noktasında yine roman vatandaşlarımıza yönelik iyileştirme çalışmalarımız devam ediyor. Bu noktada durduğumuzu, sizleri unuttuğumuzu sakın düşünmeyin” dedi.
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun konuşması ardından kursiyerlere sertifikaları verilmesi ile program sona erdi.    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.