Şarköy şehidine ağlıyor

Şarköy şehidine ağlıyor
Diyarbakır’nın Silvan İlçesi’nde bölücü terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit düşen Jandarma Komando Er Gökhan Kaplan’ın Tekirdağ’ın Şarköy İlçesi’ne bağlı Yörgüç Köyü’ndeki baba ocağına ateş düştü.

Oğlunun şehit olduğu haberi ile yıkılan anne Nevin, baba Ahmet Kaplan’ı yakınları teselli etmeye çalıştı. 2 katlı köy evine dev Türk bayrağı asıldı.Diyarbakır’da şehit olan 13 asker arasında yer alan Şarköylü 5 aylık asker Jandarma Komanda Er 20 yaşındaki Gökhan Kaplan’ın acı haberi, Yörgüç Köyü’nde yaşayan ve çiftçilikle uğraşan ailesi perişan etti. Oğlunun şehit olduğu sabaha karşı saat 04.00’da sağlık ekipleri ile birlikte gelen askeri yetkililerden öğrenen anne Nevin ve baba Ahmet Kaplan, baygınlık geçirdi. Aileye sağlık ekipleri müdahale etti.

İÇİME DOĞDU

Şehit haberinin alınmasının ardından ailesinin iki katlı köy evinin balkonuna dev Türk bayrağı asıldı. Oğlunun şehit olduğu içine doğduğunu söyleyen acılı anne Nevin Kaplan, "Oğlum ile iki gün önce konuştum ve ‘Anacığım kaybolanları aramaya gideceğiz’ dedi. Dikkat edin oğlum kendinize, birbirinizden ayrılmayın dedim. Ancak birlikte vuruldular. İçimde bir huzursuzluk vardı. Şehit haberlerini de televizyondan duyunca içime doğdu ve acı haber ulaştı. Biz yandık, onlar da yansın. Yavrumun yanında yatacağım, istemiyorum dünyayı. 3 evladım vardı, biri yok artık" diye gözyaşı döktü.

HELALLİK İSTEDİ

Oğlu ile en son operasyona çıkmadan görüştüğünü anlatan baba Ahmet Kaplan, "Oğlum bana ‘Baba kaçırılanları aramak için operasyona çıkıyoruz. Hakkını helal et’ dedi. Dikkat edin oğlum kendinize dedim. Şehit haberi geldi. Acımız çok büyük" diye konuştu.

Jandarma Komanda Er Gökhan Kaplan, yarın öğle namazının ardından memleketi Yörgüç köyünde toprağa verileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.