Şehit anası: Oğlum beni yaktın

Şehit anası: Oğlum beni yaktın
Diyarbakır’ın Silvan İlçesi kırsalında dün PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen 13 askerden 20 yaşındaki Jandarma Komando Çavuş Necmettin Torun’un, Samsun’un Alaçam İlçesi’ndeki evinde yas var.

 6 aylık asker olan Torun’un babası 44 yaşındaki Şükrü Torun, 3 gün önce oğluyla telefonda konuştuğunu belirterek, "Bizim yüreğimiz yandı. Başkalarının yanmasın. Söylenecek bir şey yok. Vatan sağ olsun. Operasyona gideceklerini söyleyip 'Hakkınızı helal edin' dedi. Ama bunu hiç düşünmemiştim" dedi. Anne 42 yaşındaki Satu Tosun ise "Oğlum beni yaktın" diyerek ağıt yakıp gözyaşı döktü.Komando Çavuş Necmettin Torun’un şehit olduğu haberini askeri yetkililer, Alaçam İlçesi’ne bağlı Yoğunpelit Köyü’nde oturan ailesine bu sabaha karşı verdi. Acı haberi alan Tosun Ailesi, gözyaşlarına boğuldu. 5 çocuk babası olan çiftçi Şükrü Tosun, oğlunun Rize’de 2 yıllık Meslek Yüksekokulu’nun Muhasebe Bölümü’nü bitirdiğini söyleyerek, "Bizim yüreğimiz yandı. Başkalarının yanmasın. Söylenecek bir şey yok. Vatan sağ olsun. 3 gün önce oğlumla telefonda konuştum. Karakollarına saldırı olduğunu 3 kişinin yaralandığını söyledi. Kendilerinin de operasyona gideceğini anlatıp, 'Hakkınızı helal edin' dedi. Ama bunu hiç düşünmemiştim" diyerek ağladı.

Sinir krizi geçiren anne Satu Tosun ise "Oğlum beni yaktın" diye feryat etti. Şehit Komando Çavuş Necmettin Tosun’un cenazesi, yarın yapılacak törenin ardından köydeki aile mezarlığında toprağa verileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.