Sevgili dehşeti

Sevgili dehşeti
İstanbul’da terkedilen üniversite öğrencisi Reşit Komutveren eski kız arkadaşı Esra Özcan’ı okudukları üniversitenin Florya’daki kampüsünde rehin aldı.

 Üniversite boşaltılıp okula keskin nişancılar yerleştirilirken ikna edilen çılgın genç Esra Özcan’ı serbest bırakıp teslim oldu.İSTANBUL Aydın Üniversitesi Yerel Yönetimler Yüksek Okulu son sınıf öğrencisi Reşit Komutveren, iddiaya göre, 3 ay önce kendisini terk eden aynı üniversitenin Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu son sınıf öğrencisi Esra Özcan’ı dün saat 20.00 sıralarında konuşmak için okulun kantinine çağırdı. Komutveren, burada başına tabanca dayadığı eski kız arkadaşını rehin aldı. Reşit Komutveren, kantindeki diğer öğrencileri ise dışarıya çıkardı.

ÜNİVERSİTE KANTİNİNDE SEVGİLİ DEHŞETİ

Üniversite yönetiminin ihbarı üzerine okula çok sayıda polis ekibi gönderildi. Komutveren, kız arkadaşını öldüreceğini söyleyerek polisin görüşme taleplerini reddetti.Kampüsün çevresinde kantini gören noktalara keskin nişancılar yerleştirildi. Okul önüne de her ihtimale karşın 2 ambulans istendi.

Reşit Komutveren’i ikna çabaları yaklaşık 2 saat sürdü. Saldırgan, eski kız arkadaşını saat 22.00 sıralarında bıraktı. Sedye ile okul önündeki ambulansa getirilen Esra Özcan, tedavisinin ardından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Bu sırada teslim olmayı kabul etmeyen Komutveren, polisten uzaklaşmasını istedi. Üniversitenin rektörü Prof. Salih Çelikkale’nin ikna çabaları da sonuç vermedi. Bunun üzerine polis, okul bahçesinde yaşananları izleyen ve dersten çıkan öğrencilerin tamamının kampüsün dışına çıkmasını sağladı. Polis, operasyon için hazırlık yaparken, Reşit Komutveren, kız arkadaşını bırakmasının üzerinden yaklaşık 1.5 saat geçtikten sonra tabancasını bırakarak teslim oldu. Üniversite Rektörü Prof. Salih Çelikkale yaşananların önemsiz bir olay olduğunu ileri sürerken, okula nasıl tabanca sokulduğu sorusuna ise “Tabancanın kurusıkı mı yoksa gerçek mi olduğu belli değil” cevabını verdi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.