Silivri Alevi Derneğinin yeni Başkanı Aksoy

Silivri Alevi Derneğinin yeni Başkanı Aksoy
Silivri Alevi Derneğinin geçtiğmiz Pazar günü gerçekleştirdiği kongrede 80 oy ile Başkan seçilen Coşkun Aksoy, dün dernek binasında yapılan devir teslim törenin ardından göreve başladı.
 Silivri Alevi Derneğinin yeni Başkanı Aksoy

İki aday ile gidilen kongerede eski başkan Tamam Köroğlu 43 oy alarak seçimi kaybederken, Coşkun Aksoy ise 80 oy alarak Silivri Alevi Derneği’nin yeni Başkanı seçildi.

Dinçer: Başkan Işıklar Cem Evi tapumuzu versin 

Dün dernek binasında gerçekleştirilen devir teslim töreninde Dernek Başkanlığı görevini Coşkun Aksoy’a devreden eski başkan Mahmut Dinçer devir teslim töreninde Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a seslenerek,“Geçlerimizin önünü açmak gerekiyor. Onlar daha dinamik olarak görevi sürdürecekler. Hepimizin gayesi Silivri’ye bir Cem Evi kazandırmak. Devletten bir şey beklemiyoruz. Silivri Belediye Başkanı Sayın Özcan Işıklar’dan tapumuzu almak istiyoruz”dedi.

Aksoy: Göreve layık olmaya çalışacağım

Kongrede üyelerin büyük bir çoğunluğun oyunu alarak Silivri Alevi Kültür Derneği Başkanı olan Coşkun Aksoy tüm dernek üyelerine teşekkür etti. Göreve layık olamaya çalıcağını söyleyen Aksoy; “ Yüzyıllar boyunca Anadolu topraklarında barışın ve hoşgörünün savunucusu olan biz Aleviler ne yazık ki felsefemizden, inançlarımızdan ve yaşam tarzlarımızdan dolayı sistemli bir şekilde yoz ve bağnaz çevrelerce baskı görmüş, asimile dilmiş ve katliamlara uğramak zorunda bırakılmışızdır. Günümüz koşullarında Alevi dünya görüşünün modern toplumun değer yargıları ile yüksek derecede örtüşmesi insanı temel alan bakış açımızın doğruluğunu bir kez daha göstermektedir. Alevi derneklerinin son yıllarda yapmış olduğu olumlu atılımlar, organizasyonlar, gelenek ve göreneklerimize göstermiş olduğumuz saygı ve sevginin güzel bir belirtisidir. Geçmişi ya da geçmiştekileri olumsuzlukları her şeyi ama her şeyi bir kenara bırakarak biz yarınlara daha güzel neler bırakıp daha iyi çalışmalar neler yapabiliriz birliğimize dirliğimize kimliğimize daha iyi nasıl sahip çıkarız bunlar üzerine yoğunlaşarak çalışmalar yaparak bu güzel yolda göreve layık olmaya çalışacağız. Yanımda olan herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Silivri Alevi Kültür Derneği’nin yeni yönetim kurulu listesi şu şekilde:

Yönetim Kurulu:1. Coşkun Aksoy, Muharrem Mutlu, Rıfat Yeşilyurt, Tamam Baloğlu, Özgür Uçan Denetleme Kurulu: Sadık Duran, Veli Denizhan,Mehmet Çatak Disiplin Kurulu: Nazif Konuk, Avni Erdoğan ve  Erdoğan Boy.

Haber/ Fatma Sarıbıyık

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.