SİLİVRİ'DE AVANTA FESTİVALİ!

SİLİVRİ'DE AVANTA FESTİVALİ!
FESTİVAL SİLİVRİ TANITIMINDAN ZİYADE AVANTACI KİŞİLERE EKMEK KAPISI OLDU…

Silivri’de bu yıl 50.’si gerçekleşen geleneksel yoğurt festivalinin avanta festivaline dönüştüğü konuşuluyor. Festival’in şimdiye kadar net bütçesi açıklanmazken bu bütçenin birbuçukmilyon (eski para ile bir buçuk trilyon) lirayı bulduğu tahmin ediliyor…

 KİM KAÇ PARA ALACAK?

 Silivrililer bu günlerde gerçekleşecek olan festivalin artık avanta festivaline dönüştüğünü konuşur oldu. Bu yıl 50. defa düzenlenecek olan GELENEKSEL YOĞURT FESTİVALİ’nin şimdiye kadar bütçesi açıklanmazken bu bütçenin birbuçukmilyon lirayı bulacağını belirten yetkililer bu paraların kime ne şartta ne karşılığında ödeneceğini de merak ediyorlar. Yaklaşık on yıldız sanatçıyı ağırlayacak olan festivalde kime ne kadar ödeme yapılacağı da açıklanmadı. Maliyenin de takip edeceği bu ödemeleri ilçe halkı öğrenmek istiyor.

AVANTACI DANIŞMANLAR

 Geçtiğimiz yıl düzenlenen festivalde de gerçek rakamların kamuoyuna açıklanmadığını kaydeden yetkililer ‘Özellikle belediyede kendisini danışman olarak tanıtan bazı kişiler her festivalde akıl almaz avantalar götürüyor. Hatta geçen yıl bir tanesi belediyeden 200 bin tel ödeme alarak kendisine yakın iki sanatçı getirdi, sanatçılara 135 lira ödedi kendiside 65 bin TL’yi cebe attı. Bu rezaletlerin yaşanmasına göz yumanlardan yine Silivri halkı hesap soracaktır. Artık festivaller şehirlerin güzel bir şekilde tanıtılmasından çıktı avantacı kişilerin ekmek kapısı olmaya dönüştü’ dediler.

 

YILDIZLAR GEÇİDİ!

 Bu festivalde bir birinden renkli yıldız sanatçıların sahne almaları ilk başlarda insanlara hoş gelse de aslında bir takım kişilerin bu yolla köşe döndüğüne de açıklık getiren yetkililer ‘Güzelim Silivrimiz daha değişik gösteriler ile tanıtılabilinir. Bu tanıtımlar için yıldız sanatçılar gerekmiyor. Daha kültürel ve sosyal etkinlikler ile İstanbul dışından da insanların Silivri’ye getirilmesi sağlanabilirdi. Burada amaç ilçenin tanıtımı ve ilçe halkının kültürel faaliyetlerden faydalanması mıdır? Yoksa birilerine avanta kapısı açmak mıdır? Sorumlular bunun cevabını Silivri halkına vermek zorunda’ diye konuştular.

 

HEBRDAR ÖZEL HABER

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.