Sorgu öncesi Boğaz’ı seyretti

Sorgu öncesi Boğaz’ı seyretti
Hükümet aleyhine kara propaganda yapmak amacıyla Genelkurmay tarafından kurulduğu öne sürülen internet sitelerine ilişkin yürütülen “internet andıcı” soruşturması kapsamında Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, Tümgeneral Mustafa Bakıcı ve

Adliyeye sabah saatlerinde sırasıyla Çubuklu, Bakıcı ve Eröz geldi, hâkim ve savcıların kullandığı kapıdan içeri alındı. Tümgeneral Bakıcı ifade için beklerken, adliyenin terasından İstanbul Boğazı’nı seyretti. Bakıcı, aralarında avukatların da bulunduğu grupla bir süre adliyenin terasında oturdu. Komutanların ifadesi, savcı Zekeriya Öz’ün İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’ne atanması nedeniyle soruşturmayı devralan Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız tarafından alındı. Tümgeneral Çubukçu ve Korgeneral Eröz serbest bırakıldı.
1 yıldır süren soruşturma kapsamında 3 komutan şüpheli sıfatıyla daha önce de ifadeye çağrılmıştı. Dönemin soruşturma savcısı Zekeriya Öz tarafından ifadeye çağrılan generaller sağlık raporu göndererek ifade vermeye gelmemişti. Soruşturma kapsamında eski 1’inci Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hasan Iğsız ile Balyoz davasının tutuklu sanığı Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.                   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.