Tekin: "İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı."

Tekin: "İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı."
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Şile açıklarında 6 gün önce batan ''Volgo-Balt 199'' adlı yük gemisinin mürettebatını kurtarma çalışmaları sırasında tahlisiye botunun parçalanması sonucu hayatını kaybeden kaptan Cemil Özben'in ailesini ziyaret e

Tekin, Özben'in ailesinin Üsküdar'daki evine gerçekleştirdiği ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, bir dram yaşandığını ifade ederek, Kaptan Cemil Özben'in uzun süredir iki çocuğunun sağlık sorunları ile uğraştığını belirtti.

Özben'in büyük çaba göstermesine rağmen büyük oğlunun hayatını kaybettiğini, ikinci çocuğunun da en son 2 ay önce ameliyat geçirdiğini anlatan Tekin, Özben'in bütün mücadelesinin ''iki çocuğunu sağlığına nasıl kavuşturacağı'' olduğunu belirtti.



Tekin, Özben'in bir kaptan arkadaşının kendisini telefonla arayarak, bu durumu anlattığında ''kimyasının bozulduğunu'' ve ailenin de bu durumu teyit ettiğini dile getirerek, Özben'in çocuklarının ameliyatları ve tedavilerinin yaptırmak için çalışmaya devam ettiğini, 1-2 ay sonra emekliye ayrılabileceğini söylediğini aktardı.

Olay olduğu gün Özben'in izinli olduğunu söyleyen Tekin, şunları belirtti:

''Bir gece yarısı aranıyor, ısrarla gelmesi gerektiği söyleniyor. Gittiğinde iş arkadaşları 'Bu havada çıkamayız, meteoroloji de izin vermiyor' diyor. Bu konuda halen soruşturma başladı mı başlamadı mı kamuoyuyla bir şey paylaşılmış değil. Soruşturmanın selameti açısından oradaki görevlilerin, telefon edenlerin, müdürün, genel müdürün görevden alınması gerekirken, görevlerine halen devam ediyorlar. Birinci soru bu. Sayın Ulaştırma Bakanının demeci doğrusu akıl tutulması gibi bir demeç. Sayın bakana, o demeçleri kim 'Söyle' dedi, anlamakta zorluk çekiyorum. Helikopter var aynı zamanda. Nerede bizim helikopterlerimiz- Yani kurtarma helikopteri olmaz mıydı- Maalesef tam bir ihmal zinciri devam ediyor.''

Tekin, olayların çabuk unutulduğunu ifade ederek, ''Olayın bir benzeri Erzurum'da oldu, 5 kardeşimiz donarak öldü. Yine buna benzer bir talimat üzerine gittiler. Tam 1 yıldır soruşturması devam ediyor. Ben buradan sesleniyorum: 'Sayın savcılar, hakimler, 1 yıllık ne soruşturması olur- Verin bana, hiç bilmediğim, uzmanlık alanım değil ama 1 günde getireyim.' Halen Erzurum'daki olayın soruşturması devam ediyor. 24 saate bitecek soruşturma 1 yıldır sürüyorsa bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum'' dedi.

-''İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı''-

Olayın Meclis'e taşınıp taşınmayacağına ilişkin bir soru üzerine Tekin, konuyu Meclis'e taşıyacaklarını kaydederek, ''Her sorunu Meclis'e taşıyoruz ama öyle Meclis de işini gücünü bırakıp 'Ya bizim Kaptan Cemil'e hangi haksızlık yapıldı- Bunu bir araştıralım' diyen bir Meclis değildir. Kusura bakmayın... Ben de o Meclis'in üyesiyim. Atıyorsun çöpe gidiyor'' diye konuştu.

Tekin, Erzurum'da donarak ölen 5 kişiyle ilgili soru önergesi verdiklerini hatırlatarak, ''Zonguldak'ta 16 insan hayatını kaybetti. Bunlar da Meclis'e geldi, ne oldu- Göçük altında hala insanlar var bu ülkede. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı diye düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da başsağlığı mesajını ilettiğini aktaran Tekin, bundan sonra da sürecin takipçisi olacaklarını bildirdi.

Gürsel Tekin, vatandaşlarla çay içip sohbet ettikten sonra mahalleden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.