TEPECİK’TEN 500 TAM PUANA UZANDI!

TEPECİK’TEN 500 TAM PUANA UZANDI!
SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKFI DERSANE PARASINI VERDİ, SBS’DEN 500 PUAN ALARAK BORCUNU ÖDEDİ!

İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) 500 tam puan alanlar arasında Büyükçekmece Tepecik’te gecekonduda oturan Şule Karagöz’de vardı.

 Büyükçekmece’ye bağlı Tepecik Akçansa İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi, Şule Karagüzel 100 sorunun tamamına doğru cevap verip 500 tam puan alarak önemli bir başarıya imza attı.

 SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKFI ÖĞRENCİSİ!

 Şule Karagüzel; 6. sınıfta 448, 7. sınıfta 487 ve 8. sınıfta ise 500 tam puan alarak 483 ortalamayla önemli bir başarı sağladı. Büyükçekmece’ye bağlı Tepecik Mahallesi’nin gecekondu semtlerinden birisinde oturan Şule Karagöz HABERDAR’a konuşarak: ‘Ben 6 ve 7. sınıflarda dershane desteği görmeden iyi puanlar aldım. Daha sonra Büyükçekmece Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı bu sınavlarda başarı sağlayanlara dershane desteği veriyormuş. Beni de bir dershaneye gönderdiler. Bu özel dershanenin ücretini vakıf karşıladı. Ve ben buradan önemli destek aldım. Daha önceki sınıflarda da dershane desteği görmüş olsaydım  yine yüksek puanlar alırdım. Ailemden önce annem sonra da babam sürekli destek oldu bana. Okulda öğretmenlerimin büyük desteğini gördüm. Amacım doktor olmak’ dedi.

 AİLE MUTLU

 Beş yaşında bir erkek kardeş sahibi Şule Karagöz’ün anne ve babası (Bilge-Hakan) bu başarıya en çok sevinenlerden biriydi. Tepecik Meşe Sokak’taki zar zor imkanlar ile yaptırdıkları evlerinin önünde HABERDAR’a poz veren Karagöz ailesi: ‘Kızımızın bu başarısında emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Biz çocuklarımızın eğitimi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Katkısı geçen başta Büyükçekmece Kaymakamlığı olmak üzere bütün kurumlarımıza ve özellikle Sınav Dersaneleri’ne teşekkür ediyoruz.’ Dediler.

 KAYMAKAM GURURLU

 Büyükçekmece Kaymakamı İsmail Gündüz başlattıkları SOSYAL YARDIMLAŞMA PROJESİ’nin olumlu sonuçlarını aldıkları için mutlu olduklarını kaydederken: ‘Büyükçekmece’de başlattığımız eğitim hamlelerimizin karşılığını aldığımızdan dolayı gururluyuz. Bu projeyle maddi durumu iyi olmayan ancak okumaya istekli öğrencileri tesbit ettik onlara ayda 300-400 TL gibi dershane desteği verdik. Bu öğrencimizde onlardan birisi. SBS’den 500 tam puan alan bu öğrencimizi ayrıca tebrik ediyorum. Çünkü yaptığımız yardıma gereken en iyi karşılığı verdi. Bu tür çalışmalarımız devam edecek ve Büyükçekmece’yi eğitim alanında daha iyi yerlere taşıyacağız’ dedi.

 BAŞARI ETKENLERİ!

 Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Avni Sandıkçı ise yapılan araştırmalarda başarının etkenleri %50’si genetik ve aileden, % 30’u öğretmenden, %20’si ise okuldan olduğu kanıtlanmıştır. Bu öğrencimiz de bütün bu özellikleri iyi kullanarak başarı gösterdi kendisini tebrik ediyoruz dedi.

23 NİSAN BAŞKANIYDI

 Akçansa İlköğretim Okul Müdürü Mehmet Özgün her yıl okul birincisi olan Şule Karagöz’ü bu sene 23 Nisan Ulusal Eğemenlik ve Çocuk Bayramı’nda ’23 NİSAN BAŞKANI’ yaptıklarını ve kutlamalarda herkesi kendisine hayran bıraktığını kaydederek: ‘Okulumuzda ilk defa bir öğrencimiz önemli bir başarı sağlıyor.  Amacımız bu başarıların devamını sağlamak. Daha önceki yıllarda Anadolu Liseleri’ne öğrenci gönderemeyen okulumuz son iki yıldır bunu başardı. Öğretmen arkadaşlarımız ile birlikte ilçe milli eğitim müdürlüğümüzün ve kaymakamlığımızın da desteği ile bu başarıların devamı için var gücümüzle çalışacağız’ dedi.

 HABERDAR ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.