VANLILAR SEYİTHAN İZSİZ DEDİ.

VANLILAR SEYİTHAN İZSİZ DEDİ.
Van Dernekler Federasyonu 3. olağan kongresi Pazar günü Kaya Ramada otel Belikdüzü Balo salonunda yapıldı. Çok yoğun katılımının olduğu kongrede salon gelin gibi süslendi.

      38 Van derneğinin hazır bulunduğu ve delege bildirdiği kongrede Vanlıların çok organize olduğu gözlendi. Kongrede diğer yöre federasyon ve dernek başkanlarının bulunması dikkat çekti. Divan Başkanlığının seçimi ile başlayan kongrede faaliyet raporu Genel Başkan vekili İsmail AYAZ tarafından okunduğunda yoğun alkış aldı. Faaliyet ve Denetleme raporları ibra edildi. Dernek sayılarının çoğalmasından dolayı tüzükte yönetim asıl ve yedek sayılarının artırımı ve de Türkiye S.T.K konfederasyonu kurucu üyeliği önergeleri oy birliğiyle kabul edildi. Daha sonra yoğun alkışlar eşliğinde konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Genel Başkan Seyithan İZSİZ; öncelikle memleketindeki depremden dolayı yurttaşlara tekrar,  tekrar teşekkür etti. Memleketin ve milletin birlik ve beraberliğine vurgu yaptığı konuşmasında İstanbul’da yaşayan Vanlı nüfusun yoğunluğuna vurgu yaptı. Yerel yönetimin ve siyasi partilerin demografik yapıya önem vermeleri ve saygı duymaları gerektiğini ifade etti. Vanlıların tek yürek olduklarını değinen İZSİZ amaçlarının hemşerilerine ibadet uğruna hizmet etmek ve onların yanında olduğumuzu hissettirmektir dedi.
          
     Daha sonra birer konuma yapan Prof. Dr. Ahmet ÖZER İle Doç. Dr. Mehmet ÇELİK’ de birliğe beraberliğe ve kardeşliğe vurgu yaptılar ve de sivil toplum kuruluşlarının önemine vurgu yaptılar.
         
     Vanlılar ve Dernek yönetimleri yaptıkları konuşmalarda Seyithan İZSİZ’ in kendileri ve federasyonları için yaptığı hizmete vurgu yapacak tek adaylarının Seyithan İZSİZ olduğunu belirttiler.
  
     Genel Başkan Seyithan İZSİZ’ in oluşturduğu listede hemen, hemen bütün yönetimin Üniversite ve Yüksek okul mezunu olması dikkat çekti. Siyaset bilimci, Avukat, Mimar, Mühendis  iş adamları ve bürokratlardan kurulu liste Vanlılardan tam destek aldı.
  
   Oluşturulan İstişare listesinde ise Van’ ın önde gelen kanaat önderleri ve tanınan simaları olması dikkat çekti.
   
   VanDernekler Federasyonu yönetim kurulu ve istişare ve kurulu listesi şu şekilde oluştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.