Yasal süreç işlemektedir

Yasal süreç işlemektedir
Kevser Barker isimli vatandaşın iddialarından sonra görüşlerine başvurduğumuz Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı;

 Silivri’de 42 km’lik sahil şeridinde, özellikle yazlık bölgelerde gerek imar affından yararlanmış, gerekse kıyı kenar çizgisinden dolayı mağdur olmuş binlerce konut bulunmaktadır. Konutların balkonlarında veya bahçelerinde bölgelere göre farklı plan notları geçmiş dönemlerde uygulanmış. Silivri bir plan bütünlüğüne geçince, bu tür aksaklıklar meydana gelmektedir. Örneğin Gümüşyaka’da yapılan bir uygulama Selimpaşa’da neden uygulanmıyor? Ya da Çanta’daki bir uygulama neden Değirmenköy’de yok? gibi çelişkiler anlaşılamamaktadır. Bunun nedeni her bölgenin kendine ait plan notunu kullanmasından kaynaklıdır. Şimdi ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği planları geçerlidir. Artık Silivri planlarıyla birlikte bir bütün. Geçmişte yapılmış farklı plan notlarıyla ilgili durum, şimdi sıkıntı olarak karşımıza çıkıyor. Bunun çözülmesiyle ilgili de süreç devam ediyor. Belde belediyeleriyle birleşmenin getirdiği sıkıntıları bunlar. Biz bu sorunları yaşıyoruz ama halkımızı bu konuda rahatsız edip, bu sorunları dramatik bir hale getirmeden büyük bir sorumluluk içinde çözmeye çalışıyoruz.
Söz konusu olan site içerisindeki benzer bir anlaşmazlığı çözmek için hanımefendiyi belediyeye davet ettik. Kendisi çok stresli bir şekilde geldi. Ben sakin olması gerektiğini, büyütülecek bir konu olmadığını, sorunların yasal süreçte çözülebileceğini söyledim. Komşuluk ilişkilerini de düşünerek orada bir huzursuzluk olmaması konusundaki temennimizi kendisine aktardık. Bizim hiçbir vatandaşımıza farklı bir dille konuşmamız söz konusu değildir. Herkes hakkını aramakta özgürdür. Bizim çözümlerimiz de yasal çerçeve içerisinde olmak zorundadır. Herhangi bir sıkıntı yoktur, yasal süreç işlemektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.