YEŞİLÇAM SANATÇILARI BÜYÜKÇEKMECE'DE BULUŞTU

YEŞİLÇAM SANATÇILARI BÜYÜKÇEKMECE'DE BULUŞTU
Büyükçekmece Antik Restaurant'ın ev sahipliğinde gerçekleşen Türk Sineması'nın 100. Yılı Kutlama Gecesi'nde konuşan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, dünyanın en büyük ve en modern film platosunu Büyükçekmece'de kuracaklarını söyledi.
Yeşilçam’a damgasını vuran tiyatro ve sinema sanatçılarının buluştuğu geceye Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'de katıldı.

 "Kültür ve sanat kentiyiz"

 Büyükçekmece Belediyesi'nin her platformda sanata ve sanatçıya destek vermeyi sürdüreceğini ifade eden Başkan Akgün; “Gerçek sanatçılarımız ve sanata emek sarf eden yıldızlarımızla, düzenli olarak bir araya gelmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Büyükçekmece bir kültür ve sanat kentidir.

Son yıllarda ulusal ve uluslararası alanda elde ettiğimiz ödüllere baktığınızda da bunu görmeniz mümkün. Artık Büyükçekmece tüm dünyada bir kültür ve sanat şehri olarak tanınıyor. Kültüre ve sanata yatırım yapmaya, destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

 "Dev bir film endüstrisine sahip olacağız"

 Büyükçekmece'de, Türkiye’nin en büyük film platolarının kurulacağını da müjdeleyen Başkan Akgün sözlerini şöyle tamamladı:

Hollywood’dan sonra dünyanın en büyük film platolarını Büyükçekmece’ye kazandıracağız. Bunun için hazırlıklarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Dev bir film endüstrisine sahip olacağız.

Türk sinemasının dünyadaki hak ettiği yeri bulabilmesi adına üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Türk sinemasının başarılarla dolu daha nice yüzyıllar ayakta duracağına inanıyorum. Bu vesileyle bugün aramızda olmayan tüm sinema emekçilerimize de Allah'tan rahmet diliyor, saygı ve özlemle anıyorum.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.