İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kadim İstanbul’un sonsuza dek Türk yurdu oluşunu müjdeleyen fethin 573. yıl dönümünü özel etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor. 29 Mayıs 2026 Cuma günü gerçekleştirilecek program, Tarihi Yarımada’nın manevi atmosferinde İstanbulluları fetih coşkusu etrafında buluşturacak.
Kutlamalar, İBB Mehteranı eşliğinde düzenlenecek Fetih Korteji ile başlayacak. Gün boyu sürecek anlamlı ziyaretlerin ardından program, İBB Saraçhane Hizmet Binası önünde sahne etkinlikleriyle tamamlanacak.
Kortej Edirnekapı’dan
Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da “Fetih Korteji” yürüyüşü Edirnekapı’da Mihrimah Sultan Camii önünde başlayacak. Program kapsamında saat 18.00’de toplanma yapılacak, saat 19.15’te ise kortej yürüyüşe geçecek.
Tarihi duraklar
İBB Mehteranı eşliğinde Fevzipaşa Caddesi üzerinden Saraçhane’ye ilerleyecek kortej; Edirnekapı Şehitliği, Fatih Sultan Mehmet Türbesi ve Saraçhane 18 Sekbanlar Türbesi önünde duracak. Bu önemli mekânlarda kısa anma etkinlikleri gerçekleştirilecek.
Saraçhane’de final
Yürüyüşün saat 20.15’te İBB Saraçhane Hizmet Binası’na ulaşması planlanıyor. Fetih coşkusu burada sahne etkinlikleriyle devam edecek. İBB Başkanvekili Nuri Aslan’ın konuşmasının ardından İBB Mehteranı konser verecek.
Kubat sahne alacak
Gecenin finalinde sevilen sanatçı Kubat, saat 20.45’te sahneye çıkarak İstanbullulara unutulmaz bir akşam yaşatacak. İBB Mehteranı ve Kubat konseriyle kutlamalar, fethin 573. yıl dönümüne özel bir atmosferde tamamlanacak.