Çatalca'yı hep birlikte yöneteceğiz

Çatalca'yı hep birlikte yöneteceğiz
CHP Çatalca Belediye Başkan aday adayı Erhan Güzel, Çatalca'yı Çatalca halkıyla birlikte yönetmek için göreve talip olduğunu söyledi.

Güzel, “Çatalca'yı hep birlikte yöneteceğiz.  Çatalca’yı daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için şeffaf, katılımcı, önce halka soran, halka kulak veren ve halkı dinleyen, eşitlikçi, adil ve güçlü bir yönetim yapısına kavuşturacağız” dedi

 

 

 

Yaklaşan 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri öncesi adaylar partilerine başvuruda bulunmaya devam ederken, Çatalca’da da heyecan başladı. Bir önceki CHP’li Belediye Başkanı Cem Kara döneminde Çatalca’ya hizmetleriyle bölge halkının sevgisini kazanan İnşaat Mühendisi Erhan Güzel, halkın yoğun katılımıyla ve sevgi gösterileriyle Çatalca Belediye Başkanlığına aday olduğunu açıkladı ve CHP Çatalca İlçe Örgütü’ne başvurusunu yaptı. Adeta miting havasında geçen etkinlikte CHP Çatalca İlçe Örgütü önünde konuşma yapan Erhan Güzel, “Bugün burada sizlerden aldığımız güç ile Çatalca çok güzel olacak, İstanbul çok güzel olacak,  Türkiye çok güzel olacak demeye devam edeceğiz” dedi.

 

Konuşmasında Çatalca’nın Üreten, Yöneten ve Planlı bir kent olması gerektiğine işaret eden Güzel, “Toprakların verimliliğiyle, doğal kaynakların zenginliğiyle, modern tarım teknikleriyle, marka değer üretimiyle, sanayisiyle, teknolojisi ile üreten bir kent istiyoruz. Üretimin her alanında katkı verecek kadınlarımızla istiyoruz, girişimci ruhla sürekli fikirler üreten gençlerimizle, teknolojiyi her alanda üretime entegre etmek isteyen sanayicimizle, esnafımızla istiyoruz. Bunu biz başaracağız, çünkü biz, üretmenin kıymetini küçük yaşlardan öğrenmiş çiftçi ailelerin, üreticilerin çocuklarıyız” diye konuştu.
 

Çatalca’yı yukarıdan kumanda ederek değil, eşitlikçi, adil ve güçlü bir anlayışla yöneteceklerini söyleyen Güzel, “Yerinden yönetilen bir anlayışımız olacak ve bu anlayışa göre, kendimizi de, kentimizi de biz yöneteceğiz. Her bir mahallelinin ihtiyaçlarını o mahallede yaşayan insanımızdan dinleyerek, hep birlikte doğru analiz ederek, sorunlara çözüm bulacak, Çatalca’yı daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için şeffaf, katılımcı, önce halka soran, halka kulak veren ve halkı dinleyen, eşitlikçi, adil ve güçlü bir yönetim yapısına kavuşturacağız. Çatalca'nın daha etkin ve katılımcı bir yönetim anlayışla buluşması için, sizlerin görüşlerini ön planda tutacak, her adımı birlikte planlayacak ve birlikte yöneteceğiz” dedi.

 

Konuşmasında deprem gerçeğine de değinen Güzel, “Hiç zaman kaybetmeden, güçlü yapılaşma planlarını ortaya koyan, dirençli bir kent modelini hayata geçirmeyi istiyoruz. Kentsel dönüşüm uygulamalarını teşvik edecek çalışmalarla birlikte Çatalca’nın büyümesini ve gelişimini planlı bir şekilde yönlendirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.
 

Çatalca’nın altyapısını planlı bir şekilde daha da güçlendireceklerini vurgulayan Güzel, “Trafik sorunlarını planlı çözümlerle bitirmeyi, park ve yeşil alanlar ile sosyal donatı alanlarını artıracak planlı ve ihtiyaca uygun projeler yapabilmeyi hedefliyoruz. Tüm bunları İnşaat mühendisi kimliğim ile planlı bir kent modelini ortaya koymak ve bu kadroları yönetmek için yıllar içinde edindiğimiz üst düzey tecrübelerimizi ilçemizle paylaşmak için yola çıkıyoruz” dedi.

 

“Tüm bunları İnşaat Mühendisi kimliğim ile planlı bir kent modelini ortaya koymak ve bu kadroları yönetmek için yıllar içinde edindiğimiz üst düzey tecrübelerimizi ilçemizle paylaşmak için yola çıkıyoruz” diyen Güzel, “Çatalca’da yapılacak ilk seçim sonrasında Sosyal Demokrat bir belediyecilik anlayışı kazandırmak, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını bu şehirde yaşatmak için; Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra tükenen umutları yeniden yeşerten,  Sn.Özgür Özel’in Genel Başkanlığı’ndaki Cumhuriyet Halk Partimizin, Çatalca Belediye Başkan aday adaylığımı buradan ilan ediyorum. Hep birlikte kapı kapı dolaşacak, sıkılmadık el, girilmedik esnaf, kahve, ev bırakmayacağız. Toplumun tüm kesimlerini kucaklayacak, onların tüm sorunlarında, en dertli hissettikleri anlarında yanlarında biz olacağız. Söz veriyoruz biz olacağız. Göreceksiniz Çatalca çok güzel olacak, İstanbul çok güzel olacak, Türkiye çok güzel olacak” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Erhan Güzel kimdir?
21 Kasım 1979 tarihinde aslen Selanik göçmeni (2. Kuşak) mübadil bir ailenin 2. çocuğu olarak Çatalca’da dünyaya gelen Güzel, İlkokulu 5 yıl Ferhatpaşa İlkokulu’nda, ortaokul ve liseyi Çatalca Çok Programlı Lisesi’nde (Almanca hazırlık) okuyarak 7 yılda tamamladı. Trakya Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu.
2005-2009 yılları arasında çok sayıda konut projesine imza atan Güzel, 2009 yerel seçimlerinin ardından 3 yıl boyunca Çatalca Belediyesi Fen İşleri Müdür Vekilliği, ardından ise 2 yıl Belediye Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Aralık 2013’te memuriyetten istifa eden Güzel, Meclis Üyesi oldu ve İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Plan ve Proje Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü’nden sorumlu (Teknik) Başkan Yardımcılığı görevine atandı. Mecliste İmar Komisyon Başkanlığı, Tarım, Orman ve Hayvancılık Komisyon Başkanlığı, Meclis 2.Başkan vekilliği gibi görevlerde de bulundu. 2019 yerel seçimlerinin ardından Sn. Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine gelişinden sonra kurumun içerisinde oluşturulan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özel Masalar Koordinatörlüğü’nde Meclis Üyeleri İşlerinden Sorumlu Grup Koordinatörü olarak görev aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.