Seçim sonrası kılıçlar çekilir

Seçim sonrası kılıçlar çekilir
Gerçek Gündem İnternet Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş, seçim öncesi CHP ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

CHP kulislerinde konuşulan, kendisinin de 12 Hazirancılar diye nitelendirdiği marjinal bir grubun, Kılıçdaroğlu'nu istemediklerini, bu grubun 13 Haziran sabahı başka bir lideri başa geçirmek istediklerini söyledi. Heveslerinin kursaklarında kalacağını düşünen Yarkadaş'a göre CHP'ye oy veren kesimlere yenileri ekleniyor. CHP'yi yakından tanıyan Gazeteci Yarkadaş'ın AKŞAM'ın sorularına yanıtları şöyle: 
n Sizin '12 Hazirancılar' diye nitelendirdiğiniz bir grup var. Kimdir bunlar?
CHP içinde kendisini siyaseten tasfiye edilmiş olarak düşünen küçük ve marjinal kesim var. Bunlar içlerinde taşıdıkları umutsuzlukları etraflarına yaymaya çalışıyorlar. Bu kesim diyor ki 'CHP seçimlerde yüzde 20'yi aşamaz, 13 Haziran sabahı biz de partiyi kurultaya götürürüz. Kılıçdaroğlu'nun yerine yeni bir genel başkan seçeriz' diyorlar. Ben bunlara '12 Hazirancılar' adını veriyorum. Bunlar CHP'nin başarısı için çalışmak yerine etraflarına sürekli bir umutsuzluk pompalıyorlar. Ama onların hevesi kursaklarında kalacak. Çünkü bekledikleri bir tablo 12 Haziran akşamı çıkmayacak.

CHP'NİN OY ORANI ARTIYOR
-  Nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz?
  Çünkü CHP gittikçe oy oranını artırıyor. PRNet Şirketi'nin bir araştırmasında çok ilginç bir bulgu vardı. CHP'ye oy vereceğini söyleyen yüzde 20'lik yeni bir grup var. Bu grup 'iki dilli eğitim de demokratik özerklik de tartışılabilir' diyor. Bu ne demektir? CHP'nin mevcut oy veren kitlesinin yanına farklı bir kesim daha ekleniyor. O kesim sanıldığı üzere Doğu ve Güneydoğu'da değil Batıda yaşıyor. Kürt sorununun çözümünde AKP'den de BDP'den de umudunu kesmiş, Kılıçdaroğlu'nun Kürt sorunun çözümünde önemli bir anahtar olabileceğini düşünüyor. CHP eğer doğru adımlar atarsa üç milyonluk bu kesim CHP'ye yönelir.

- Peki sizce seçim sonucu ne olur?
  AKP'nin seçimlerde yüzde 50 oy alacağı söylemi doğru değildir. AKP'nin gerçek oy oranı yüzde 39'dur. CHP'nin yüzde 31-32, MHP'nin yüzde 13, BDP'nin de yüzde 7'dir. Bunları alt alta koyduğunuzda AKP bu pazar seçim olsa 250 milletvekili çıkarır. CHP 170, MHP 90, BDP de aday gösterme biçiminde bir yanlışlık yapmazsa 32 vekil ile parlamentoda olur. Bu sonuç AKP'nin tek başına iktidar olamayacağı anlamına gelir. AKP'nin seçimlerden birinci çıkacağını hepimiz biliyoruz. Ama esas soru şudur: AKP tek başına iktidar olabilecek mi? Örneğin en son 4 bin 170 kişi ile Çağdaş Ses Araştırmalar Merkezi'nin (ÇAM) bir araştırması geldi. Buradan edindiğim izlenim 13 Haziran sabahı Türkiye'nin bir koalisyona uyanacağıdır.

GÜRSEL TEKİN İYİ ÇALIŞIYOR
- Örgütler ile merkez arasındaki iletişim kopukluğu giderildi mi?

  CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, örgütlerin nabzını tutmaya çalışıyor. Kendisi zaten uzun yıllar örgütün içinde çalışan bir siyasetçiydi. Göreve başlar başlamaz örgüt içindeki korkunç bir gerçeği de ortaya çıkardı. Bırakın Doğu ve Güneydoğu'yu, Bursa'nın dört tane beldesinde CHP'nin hiç örgütü olmadığı ortaya çıktı. Daha da korkuncu CHP 2000 yılında Çankırı'da hiç milletvekili adayı çıkaramamış. CHP 2007 seçimlerinde Batı Marmara'da İç Ege'de sandığa görevli dahi koyamamış. Bu tablo ortaya çıktıktan sonra yeni bir strateji oluşturdular. Gürsel Tekin ile CHP il Başkanları arasındaki koordinasyon daha da sıkılaştırıldı. Onlardan gelen bilgiler her gün Tekin'e rapor olarak sunuluyor. CHP'ye oy verme potansiyeli en yüksek 400 ilçe tespit edildi. Bu ilçelerin bir kısmı Ege'de, bir kısmı Marmara'da bir kısmı da İç Anadolu'da. Şimdi o 400 ilçeye örgüt daha sık gidecek. Oralara ilişkin politikalar üretilecek.

Çalışana yeni sigorta modeli
-  CHP'nin Aile Sigortası dışında sunacağı başka projeler de olacak mı?
CHP önümüzdeki günlerde çalışan kesimin yaşam standardının yükseltilebilmesi için farklı bir sigorta modeli daha getirecek. CHP, çalışanları yormayacak ve emeklilik günlerinde daha insani koşullarda yaşamalarını sağlayacak bu proje üzerinde çalışıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.