Çatalca’nın 5 yılı var

Çatalca’nın 5 yılı var
AK Parti Çatalca İlçe Kongresi’nden seçilmiş ilçe başkanı olarak tekrar göreve getirilen Savaş Barutçu, «Çatalca’nın 5 yılı var. Biz seçimlerde verdiğimiz sözlerimizi bir bir tutuyoruz. 5 yıldan sonra Çatalca İstanbul’un göz bebeği olacak» diyerek hüküm
AK Parti Çatalca İlçe Başkanlığı'na tekrar delege-lerce seçilerek getirildiniz. Bundan sonraki süreçte Çatalca İlçesine neler vereceksiniz? 

Öncelikle bilinmeli ki çok vasıflı bir yönetim yaptık. Yürütme Kurulu'nu da oluşturduğumuzda ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaksınız. Çatalca için biz 2014 yerel seçimlerinde ne yapacağız dediysek onun sözünü tutma gayretindeyiz. Belediye Başkanlığını alamadık diyerek bu ilçeye hizmet etmemezlik yapmayacağız.

Kongrede de söylediğim gibi Çatalca Hastanesi ile, gümrüğü ile hemen yanı bağında yapılan hava alanı ile, Çerkezköy- Sirkeci arasındaki Banliyö Seferleri, 3. Köprü yolu ve bağlantı yolları ile Çatalca’nın 5 yıl sonraki hali herkesin gözünün önüne şöyle bir gelsin. Bizim yapacak çok işimiz var. Gerek hükümetimizin gerekse İstanbul Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerini yakından takip edeceğiz, gelmesi gereken hizmetleri ve çözülmesi gereken sorunları yakından takip edip halkımızın faydasına işler yapılması için var gücümüz ile çalışacağız. 
Göreve atanarak geldiğiniz günden beri, yani geçen bu kadar sürede ne işler yaptınız? Sorunların çözümü noktasında neredesiniz? 


Öncelikle şu çok iyi bilinmeli ki 2014 yılı içerisinde Çatalca adına bir çok görüşmelerimiz oldu. Belki bunlar siz basın ve sosyal medyada gündeme getirilmedi ama biz Çatalca adına gerek Ankara ayağında gerekse İstanbul Büyükşehir Belediyesinde bir çok konuyu yerinde takip ediyoruz. Ve çözümü bakımından herkesten çok çaba harcıyoruz. 


Sayın Başkan Çatalca’nın bir trafik sorunu ve tabiî ki bir çekici sorunu var. Bu konu halkın huzurunu bir hayli bozuyor. İnsanların psikolojisi bozuldu. Aracını Çatalca’ya getirmeye korkuyor insanlar. Bu konuda çalışmalarınız var mı? 

Çatalca Meydanında yapılacak olan otopark projesi bizim seçim vaadimiz idi. Ve bu vaadimizi gerçekleştirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ancak Çatalca Cumhuriyet Meydanında yapılan zemin etüdü çalışmalarından sonra zeminde sıkıntı olduğu tespit edildi. Aynı alanda otopark ile ilgili proje tekrar yapılacak. Bu ilçenin acilen en az 750 araçlık bir otoparka gereksinmesi  var. Biz Çatalca Belediye Başkanı'na 'Meydan ile kapalı pazar yerinin altını da birleştirmek koşulu ile 750 araçlık otopark projesini' yapalım dedik ama olumlu yanıt alamadık. Buna rağmen bu projenin  takipçisi olacağız.

İSPARK Çatalca’ya gelir mi? Ya da böyle bir çalışmanız var mı? 

Buna halk karar verir. Yani biz şimdi İSPARK Çatalca’ya gelsin dersek, tek başına halka sorulmadan alınmış bir karar olur. Bunun halka sorulması gerekir. Bu görev de siz basın mensuplarına düşüyor bence. Halk İSPARK’ı istiyor mu , istemiyor mu? Önce bu sorunun yanıtı verilmeli. 
Mahallelerde çamur yollar ile ilgili büyük sıkıntılar var. Vatandaş çizmesiz sokağa çıkamıyor. İSKİ Müteahhitleri işlerini yavaş yapıyor şikayeti geliyor. Bu konuda görüşmeleriniz oldu mu? 


Tabiî ki oldu. Çatalca’da ki hangi mahalle olur ise olsun , yaşanan her bir sıkıntıya vakıfız. Sonuçta bizim partimizin mahalle temsilcileri, her birisi partimizin bir ilçe başkanı gibi çalışıyorlar. Onları da kutluyorum bu arada. Belli mahallelerde bu sıkıntı yaşanıyor. Ancak her mahallemizde geçtiğimiz yıllarda bu sorunlar yaşandı.

Mesela, Çanakça, İnceğiz, Dağyenice gibi mahallelerimiz geçtiğimiz yıllarda bu sıkıntı ile basının gündemine gelmişti. Bugün bu mahallelerimize gittiğimizde Büyükşehir Belediyesinin yaptığı gerek alt yapı gerekse yol çalışmalarını ile nasıl çiçek gibi olduğunu görüyorsunuz. Alt yapısı hiçbir şekli ile yapılmamış köyler bugün İstanbul’un Fatih’i, Taksim’i gibi alt yapıya sahip. Ancak buna rağmen İSKİ’nin  daire başkanları ve müdürleri ile görüşmelerde bulunduk. Kısa bir zaman içerisinde bu mahallelerimiz de diğer alt yapısı bitmiş, çiçek gibi yapılmış mahallelerimiz gibi olacak. 
Çatalca Gelişiyor, Gelişmeye devam edecek!

Hükümetimizce ve Büyükşehir Belediyemizce yapılan hizmetler ile Çatalca olanca hızıyla gelişiyor. Bakın Özellikle Halkalı Gümrüğü'nün Çatalca’ya gelmesi, Havaalanının hemen yanı başına yapılması, banliyö treni, 3. köprü yolunun hızla ilerlemesi gibi yapılan tüm hizmetler bu ilçenin hızla gelişmesine yol açacak. Bu ilçenin şu andaki imkanları  şu anda bile yetersiz, ama zamanla iyice yetersiz hale gelecek. Gerek elektrik, gerek su, gerek telefon, gerek alt yapı, gerek internet gibi bir çok noktada yetersiz kalacak. Tabi bunlar ile ilgili çalışmalar başladı bile. Elektrik hatlarımız yenileniyor. Yer altına alınan hatlarımızın çalışmaları sürüyor.

Yakın bir süreçte yakın mahallelerimize doğal gaz çalışmaları başlayacak. Kısa sürelide olsa bu çalışmalardan mağduriyet meydana gelebilir. Ama sonrasında ilçemiz çok rahat edecek. Fibernet konusunda gerek çevremizdeki firmalardan gerekse gençlerimizden ilçemizde olmadığı için sıkıntı yaşandığı şikayetleri geliyor, bu konuda da görüşmelerimizi sürdürüyoruz.



İnceğiz Mağaraları Mesire Alanı ile ilgili Büyükşehir Belediyesinin işletmesini yapacağı konuşuluyordu. Bu noktada gelişmeler nelerdir? 

Hatırlarsanız yerel seçimlerde bir söz vermiştik. Bu sözümüz neydi? İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesislerini Çatalca’ya getirmek. Geçtiğimiz hafta Büyükşehir Belediye Meclisimizden bu konuda karar geçmiştir. Çatalca’mıza hayırlı olsun. Çatalca’da da İstanbul’un ilçelerinde bulunan sosyal tesis artık olacaktır. İSPARK tarafındna işletilecek olan İnceğiz Mağaraları Mesire Alanı yapılacak olan Büyükşehir Yatırımları ile, amatörce yapıldığı zaman üç bin ila 4 bin arası piknikçi ağırlarken bu sayı bugün on binler ile ifade edilecek. Büyükşehir’in yapacağı reklam ile Çatalca İnceğiz Mağaraları Çatalca Halkının ekonomisine de katkıda bulunacaktır. 

İnceğiz Mağaraları Mesire Alanı Çatalca Belediyesi ya da Spor Kulüplerine neden verilmedi? 
Orman İşletme ve Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol belli. Üçüncü kişi ve kurumlara kiraya verilemez ve devredilemez. Hangi koşulda olur ise olsun. Bu sebeple Büyükşehir gibi bir kurumun prosedür dışına çıkması mümkün değildi. Ama Çatalca olarak bizler değil miyiz bu alanların geliştirilerek, daha fazla ziyaretçi kazanmasını isteyen? Bugün kime sorarsanız sorun, burasının Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilmesine “ Hayır” demeyecektir. 
Ve Büyükşehir’in elinin buraya değmesi demek, İstanbul gibi bir metropolden bu alana bir yılda yüz binlerce insanın gelmesi demek. Eğer değerlendirebilir isek üreten vatandaşlarımız için burası büyük bir kazanç kapısı demektir. 
Araçları çekildiği için mağdur olan vatandaşların durumu ne olacak?

Evet bu konuda da bize çok şikayet geliyor. Vatandaş beş dakika içinde aracının çekildiğini ve bunun akabinde 80 lira otopark ve çekici parası, 80 lira da trafik cezası ödediğini ifade ediyor. Bir ay içerisinde defalarca aracı çekilen vatandaşımız da var. Fakat vatandaşa alternatif sunmadan böyle bir uygulama, tabiî ki tasvip ettiğimiz bir uygulama değil. Ya sokaklarda ve caddelerde tek taraflı parka izin vereceksiniz yada alternatif üreteceksiniz. Maalesef biz böyle bir alternatifi üretemedik. 
Seçimler öncesinde verilen sözleri tutabiliyor musunuz?

 Çatalca ilçesinde gündem öylesine hızlı değişiyor ki, siz basın sayesinde hemen hemen halkın ayrı sorunları gündeme geliyor. Bu sorunların çözümleri için halkı da dinliyoruz ve çözümleri için kurumların başlarında bulunan amirleri ziyaret ederek çözüm önerilerimizi paylaşıyoruz. En son örnek İETT yani Özel Halk Otobüsleri sorunu. Bu sorunun belki de en çok üzerine giden İBB Meclis Üyelerimiz Hüseyin Kahya, Mesut Üner ve İlçe Başkanlığı olarak bizler olduk.

İETT’nin son fiyat tarifesinde tüm ilçelere zam yapılırken bizde tarifelerde düşüş oldu. Sebebi ise, tüm bu süreçte bizim İETT Genel Müdürlüğü ile yaptığımız birebir görüşmelerimizdir. AK Parti İlçe Başkanlığı olarak halkımızın tüm taleplerini İETT’ye bildirmemiz sonrasında İETT’nin gidişli gelişli kendi kurumuna ait özel olmayan hattını getirdik. Bu noktada da bizlere taleplerini ileten halkımıza öncelikle teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Topbaş’ a İETT Genel Müdürlüğümüze de ayrıca teşekkür ediyorum. 

Ancak diğer yandan 65 yaş üstünün bedava taşınması ile ilgili çıkan yasa sonrasında uygulamalarda yaşanan sıkıntıları da gerek basından gerekse vatandaşımızın şikayetlerinden takip ediyoruz. Özel Halk Otobüsü Esnafımızın da isteklerini dinliyoruz. Çatalca’nın bir çok mahallesinde genç nüfus yok denecek kadar az bir sayıya düştüğü için gerek İBB, gerek İETT ve gerekse Ankara ayağında bir çok görüşmelerimiz oldu. Bu anlamda çalışmalarımız sürüyor. Hem halkımızı hem otobüs işletmecisi esnafımızı mağdur etmemek için çaba sarf ediyoruz. 

Mezbaha ne oldu? Yeni yıla girerken bitecekti. Ne zaman hizmete girecek?

Öncelİkle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mimar Kadir Topbaş’a buradan teşekkür etmek istiyorum. Büyükşehir Belediyesine ait ilk mezbahayı bizim Çatalca İlçemize kazandırmıştır. Kendisi söz vermiştir ve bu mezbahayı yapmıştır. Şu an için tamamlanmak üzere. Bundan sonraki süreç bu mezbahanın işletimi ile ilgili süreç. Ancak çok iyi bilinsin ki bu mezbaha Türkiye’nin evet İstanbul demiyorum, Türkiye’nin konuştuğu bir tesis haline dönecek. Bizim önerimiz bu mezbahanın bir tesise dönüp, Türkiye’de bir marka olması yönünde. 
KAYNAK:GAZETE İSTANBUL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.